Site icon Студреспубліка

Студреспубліка стане візиткою «тижня молоді» у Луцьку

До Дня молоді на Волині проведуть «Тиждень молоді», найпомітнішим дійством якого стане мульти-фестиваль «Студентська республіка». Про це організатори молодіжних заходів говорили під час прес-конференції у середу, 8 червня, в Луцьку.

Як розповів заступник начальника обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Дмитришин, День молоді на Волині відзначатимуть впродовж п’яти днів – з 22 по 26 червня. Святкові заходи відбуватимуться не лише в обласному центрі, а й у кожному районі області.

Серед запланованих заходів, каже Дмитришин, відбудеться зустріч голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука з лідерами студентського самоврядування області, публічне оголошення результатів акції «Серце до серця», відзначення 10-річчя діяльності обласного молодіжного центру праці тощо.

Проте візитною карткою «Тижня молоді» стане проведення регіонального етапу всеукраїнського мульти-фестивалю «Студентська республіка», яка на Волині відбуватиметься вже вшосте, в цьому році на спортивному стадіоні Волинського національного університет імені Лесі Українки.

Як розповів головний організатор студентського дійства, керівник обласного осередку молодіжної організації «Народно-демократична ліга молоді» Валерій Пельц, цьогоріч в заході візьме участь близько 400-500 волинських студентів із 30 навчальних закладів – молодь розділиться на команди і відстоюватиме честь свого вишу в різних змаганнях. На фестиваль завітають і студенти з Польщі.

В межах цього фестивалю проходитимуть турніри з брейн-рингу, квесту, мафії, конкурси ораторського мистецтва та караоке, спортивні змагання, фотоконкурс тощо.

Головним у фестивалі стануть вибори студентського мера та студентського парламенту. Для цього, каже Пельц, активісти волинських вузів повинні будуть розкрити свої найкращі якості, оскільки переможці поїдуть у серпні у Крим представляти Волинь на всеукраїнській Студреспубліці.

Завершальним етапом Студреспубліки стане конкурс краси «Перша Леді Волині-2011», у якому братимуть участь лише волинські студентки.

 

Довідково:

Організатор: ВОО Народно-демократична ліга молоді

Партнери: Волинський національний університет імені Лесі Українки, Волинська обласна державна адміністрація