Site icon Студреспубліка

Студреспубліка-2009 вривається в Тернопіль

26 червня на території Козацького острова, в гідропарку, утворилась держава, однак лише на три дні. Жителями її були студенти — представники команд вишів Тернопільщини. 
Завдяки Народно-демократичній лізі молоді найактивніші студенти тернопільських вишів змагались за першість у регіональному мульти-фестивалі «Студентська республіка-2009» з 26 по 28 червня.
 
На острівку акуратно розкладені палатки і всі чимось дуже заклопотані, адже був перший день: реєстрація учасників фестивалю, їх розселення в наметовому містечку, вечеря, розважально-інтелектуальна гра «Що?Де?Коли?», відкриття Мульти-фестивалю, ну, і, як без того, "Нічна туса". 
Зранку 27 червня команди прибули в бойовому обмундируванні, щоб продовжити змагання. І знову зарядка, сніданок, обід, вечеря. А між цим — квест вулицями Тернополя і тренінг на тему «Взаємодія влади і молоді». Отже, сидячи в тісному колі, кожен називає проблеми, що, на його думку, викликають невзаємодію з владою. Учасники уявити себе жителями Львова і подивитись на свої проблеми зі сторони. Однак, самі учасники засмучені тим, що охоплюють вузьке коло інтересів молоді, а не всіх людей віком до 35 років, яких можна туди віднести. Далі плавно перейшли до дебатів кандидатів на пост «Студентський мер-2009» і … знову гроза. Та це нас не злякало! Біжимо під невеличке накриття і граємо інтелектуально-розважальну гру «Студентська Мафія», далі показуху, нарешті, ночівля в палатках. 
28 червня — останній день фестивалю. В цей час в "Березолі" проходить конкурс краси «Перша леді», участь в якому беруть чарівні представниці студентства, а в державі приходить підготовка до голосування. «Ми вирішили, що мер обов’язково повинен проявити спритність, — голова Народно-демократичної ліги молоді у м. Тернополі — Сергій Маркопольський — і тому ми дали завдання кандидатам в мери знайти якомога більшу кількість студентів на території гідропарку і привести їх до виборчої дільниці. Окрім того враховувались результати голосування, в якому брали участь усі 70 безпосередніх учасників. У підсумку, посаду «Студентський мер-2009» отримав Гнатюк Андрій з ТНЕУ». Окрім цього були визначені ще кілька призових місць у різних напрямках, наприклад, найкращий гравець гри «Мафія», «Містер» та «Перша леді».