Site icon Студреспубліка

Студентський магістрат Тернопільщини-2013/2014 розпочав діяльність

13-14 липня 2013р. депутати Тернопільського Студмагістрату зі Студентським мером та активними республіканцями взяли участь у загальноміській благодійні акції «Милосердя разом» по збору коштів для придбання медичного апарату для другої комунальної лікарні (перанатального віділення) в рамках всеукраїнської молодіжної прощі, яка проходила в Маріїнському духовному центрі с. Зарваниця.

У суботу, прибувши до місця проведення прощі, волонтери  розбили наметове містечко в спеціально відведеному організаторами місці. Перед своєю волонтерською діяльністю відвідали храм, в якому прийняли обряд миропомазання, сповідались і попросили Божого благословення для успішного проведення акції.

У неділю, коли очікувалася найбільша кількість прочан, організаторами було сплановано найактивніша фаза акції, але, на жаль, погодні умови завадили активній волонтерській діяльності, адже прочани старалися знайти притулки будь-де, щоб сховатись від великого дощу, в результаті чого було зібрано коштів в сумі 2511 грн. (дві тисячі п’ятсот одинадцять грн.).

Але Студмагістрат не зупиниться на досягнутому результаті, адже на придбання апарату необхідно кошти в сумі 29000 грн. (двадцять дев’ять тис. грн.), вони вже задекларували своє бажання брати участь у подібних акціях, зокрема під час проведення великого Лемківського зібрання «Дзвони Лемківщини», Дня міста та інших масових святкуваннях.

Окремо хочемо висловити подяку Архиєпископу і Митрополиту Тернопільсько-Зборівської Єпархії Василію Семенюку за надання дозволу та благословення на проведення даної акції під час прощі, Тернопільському міському голові С.Надалу за активне сприяння в організації даної акції, депутату Тернопільської обласної ради Т.Пастуху за надання напоїв на безкоштовній основі та депутату Тернопільської міської ради В.Паньківу за матеріальну підтримку акції.