Site icon Студреспубліка

Студентським президентом України став полтавець Роман Скок

Нещодавно на мисі Тарханкут у селищі Оленівка в Криму відбувся десятий ювілейний мультифестиваль «Студентська республіка—2008». Активну молодь з усієї України об’єднала соціально-психологічна гра, під час якої делеговані представники переважної більшості вітчизняних вузів обирали нового Студентського президента України та десятьох депутатів Студентського парламенту. З великою перевагою голосів перемогу в боротьбі за посаду президента здобув студент Полтавської державної аграрної академії Роман Скок (на фото). А полтавська студентка Тетяна Барді-на стала депутатом парламенту.

 — У «Студентській республіці—2008» взяли участь 50 студентів із Полтавської області, й цьогорічна поїздка була найбільш успішною, — розповідає новообраний Студентський президент Роман Скок. — Підготовка велася задовго до проекту. Їхали з єдиною метою — перемогти.

Полтавські студенти також дякують за спонсорську допомогу управлінню сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому, підприємствам «БудМакс», «Полтавпиво», «Універсам-Полтава» та мережі «Ваша Аптека».

Відтепер Роман Скок впродовж року буде представляти інтереси вузівської молоді всієї України в управлінських органах держави. Зокрема чимало доведеться працювати у напрямку захисту прав студентів України і рекомендувати Верховній Раді прийняти Закон України «Про студентське самоврядування».

— Хотілося, щоб у цьому законі було передбачено право вето на рішення вченої ради, які стосуються студентів. Бо вуз — це студентська структура, але керують нею не студенти, — наголосив студентський мер Полтави Олег Слизько.

На думку начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому Ігоря Кислова, перемога студента з Полтави на Студентській республіці має велике значення. Зокрема в перспективі ми отримаємо можливість проводити зльоти та студентські ради в нашому місті на високому рівні.

Нагадаємо, що у найоригінальнішому та найдрайвовішому студентському проекті Східної Європи — Студентській республіці, крім тисячі найактивніших українських студентів, взяли участь гості з Росії, Грузії, Молдови та США.