Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка» – це не міф, а реальність

Це довели учасники вишівського етапу Студреспубліки у Полтавській державній аграрній академії, який проходив із 6 по 8 червня 2012р. у с.Петрівка. Молодь не тільки грала у політичні ігри, але й підвищували свій освітній рівень [+відео]. 

Міжнародний проект «Студентська республіка» в Україні не новий, говорять його організатори. Традиційно влітку активна студентська молодь Полтавської державної аграрної академії, розповідає проректор з виховної роботи навчального закладу, об’єднується в маленьку державу зі своїми законами.



Анатолій Кочерга, проректор з виховної роботи ПДАА

Кожного року наші студенти беруть участь у цих заходах. Ми маємо певні здобутки у них. Тому що кілька років тому наш студент був навіть Президентом Міжнародної "Студентської республіки".

У цій республіці свої правила, своя влада і свої передвиборчі обіцянки, говорять організатори проекту. Основне ж завдання залишається єдиним для кожного: через призму гри пізнати реальність справжнього життя.

Анатолій Мишелов, голова оргкомітету «Студентської республіки» у ПДАА

Основна мета – це здружити студентів. Навчити їх правам. Як жити на території даної країни. Тому що це студентська країна за своїми законами, валютою. Вони в нас працюють, заробляють кошти, влаштовують свій бізнес, можливо, якісь махінації.

Як і в кожній адміністративній одиниці, продовжує Анатолій Мишилов, в «Студентській республіці» Полтавської державної аграрної академії існує своя влада, яка не завжди йде назустріч простим громадянам. Тільки якщо у студентів – це виховний момент, то в реальному житті, говорить мер Студреспубліки Антон Супрун, все набагато складніше.

Антон Супрун, мер "Студентської республіки"

Я як мер видаю закони, які принижують права. Ми забороняємо курити, ми забороняємо нецензурно висловлюватися. Я можу опечатати будиночок. Сказати, що на годину вони не можуть потрапити туди.

У своїх помічниках мер "Студентської республіки" має силові структури. Обов’язок останніх, розповідає Міністр внутрішніх справ, – дотримуватися правопорядку у країні.

Юрій Тертичний, Міністр внутрішніх справ «Студентської республіки»

Я міністр внутрішніх справ. Я відповідаю за охорону даної країни. Деякі можуть оштрафуватися студриками — це гроші. А деякі, в мене є ключі від карцеру, будуть посаджені на декілька хвилин.

Цього року до академічного етапу «Студентської республіки» залучили більше 50 чоловік, розповідають організатори. Зі студентами вишу вперше братимуть участь у грі і представники двох коледжів, які є стуктурними підрозділами Полтавської державної аграрної академії.