Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка–2009» — тут збуваються заповітні мрії!

3-5 липня у рамках відзначення 300-річчя Полтавської битви у кодовому місці під назвою “Весела галявина” на Полтавщині відбудеться регіональний етап Студреспубліки-2009.

24 червня, відбулася прес-конференція з цієї нагоди, на якій було висвітлено всі етапи проведення заходу та додаткову інформацію.

Саме 3-5 липня у Полтаві відбудеться регіональний етап Міжнародного мульти-фестивалю, найкращого молодіжного проекту в Україні «Студентська республіка-2009».

Організаторами виступають: ВМГО «Студентська республіка», Студентська рада м.Полтави, Народно-демократична ліга молоді (НДЛМ). Фестиваль проходить під патронатом Полтавського міського голови Андрія Матковського у рамках відзначення 300-річчя Полтавської битви.

Адміністративну підтримку надають структурні підрозділи з питань гуманітарної політики міськвиконкому та облдержадміністрації, а також головний партнер – Фармацевтична компанія «Провізор» — мережа аптек «Ваша Аптека».

Програма фестивалю передбачає 2 його складові частини:

Організатори до останнього моменту не розголошуватимуть місце проведення самого фесту, лише повідомили, що це заміська база «Весела галявина». Як було зазначено, така таємниця тримається з метою зацікавлення учасників проекту.

Під час Студреспубліки буде обрано студентську владу. У дійстві приймають участь команди від більшості вишів регіону та незалежні від вишів.

Студенти будуть моделювати життя в особливій країні Студреспубліці з власними кордонами, законами та спеціальними грошима, будуть мати свої паспорти, органи влади, виборчу комісію, бюлетені.

Полтавська Студреспубліка є регіональним етапом всеукраїнської Студреспубліки. Переможці поїдуть – на фінал до Криму, щоби там разом із переможцями Студреспубліки в інших регіонах обрати зі свого складу Студентського президента та парламент.

Полтава завжди відзначалася креативністю, оригінальністю та ноу-хау у проведенні даного заходу. Минулого року полтавські студенти досягли найвищих вершин, беручи участь у проекті «Студентська республіка». Студент Полтавської державної аграрної академії Роман Скок став Студентським Президентом України. Також серед числа тріумфаторів минулого року, полтавців, є депутат Студентського парламенту України, переможці інтелектуальних ігор та лауреати суб-фестивалів. Великою заслугою у цьому стало сприяння Виконавчого комітету міської ради.

Кожна молода людина може поїхати на Студреспубліку, відпочити та незабутньо провести час!!!