Site icon Студреспубліка

Студентська республіка в Запоріжжі

5 і 6 липня на території санаторію-профілакторію пройшов Х запорізький регіональний молодіжний фестиваль „Студентська республіка ”. У заході взяли участь команди студентів більшості запорізьких вищих навчальних закладів(ЗДІА, ЗНУ, ЗНТУ, ЗЮІ, КПУ , ЗІЕІТ, ЗДМУ).         
Відкрила фестиваль заступник голови з питань молодіжної політики партіі Єдиний центр, Народний депутат України, член фракціі «Наша Украина – Народная Самооборона» — Олеся Оробець. Програма фестивалю була насиченою. Перший день був призначений для знайомства учасників. Участники взяли участь у таких конкурсах — «Квэст-змійка»(вони повинні були пліч о пліч, розділені на нові команди пройти 5 конкурсів і виконати далеко не легкі завдання), «Що? Де? Коли?» ( інтелектуально підковані жителі республіки відповідали на складні питання від ведучих) , ”Показуха”( завданням конкурсу було максимально зрозуміло, але без слів, пояснити своїй команді слово), «Волейбол». Участники з усією відповідальністю підійшли до виконання завдань і конкурсів, тому в студентському містечку панував сміх і хороший настрій. Завершився день нагородженням учасників призами й подарунками і „Нічною мафією” і «Тусою». Завдання вдалося,  учасники фестивалю щиро здружилися.

Другий день — головний день заходу. У цей день проходить гра „Вибори”. Учасники фестивалю вибирають студентський магістрат і студентського мера, опираючись на досвід першого дня — спочатку створюються політичні партії й висуваються кандидати в судентські мери, реєструються у ЦВК, проводять дебати( відстоюють свої програми, точки зору, відповідають на питання громадян Студентської республіки”. Коли справа дійшла до висування кандидатів у мери інтрига відродилася було висунуто три політичних партії, а саме «Бо ДУМАЄМО» (об’єднання ЗНУ й ЗНТУ), «BigZP»(об’єднання КПУ, ЗЮІ й ЗІЕІТ) і «Тупо Сонечко» (об’єднання ЗНТУ й ЗНУ) . Отут і почалося саме цікаве — почалися збори, демонстрації, агітація, переконання, жорсткі дебати між кандидатами, спостерігачі у ЦВК, перевірка бюлетнів і урни для голосування, страх фальсифікації. Вибори пройшли в стані напруги для всіх за результатами голосування в магістрат потрапили представники від двох політичних партій, а саме «BigZP» і «Бо ДУМАЄМО», вони й будуть представляти нас на всеукраїнському фестивалі, а студентським мером став — Межерицкий Данило (ЗНТУ).

Хотілося б висловити подяка за підтримку й допомогу в організації  меру Запоріжжя Євгенію Григоровичу Карташову,заступнуку голови ЗОДА Фролову Миколі Олександровичу, Управлінню у справах сім’ї, молоді й спорту ЗОДА  і його голові Володимиру Лобанову, зам.голови Ігорю Мещану, керівнику комітету у справах сім’ї й молоді міськвиконкому — Ігорю Филипенко, ректорові ЗДІА- Володимиру Пожуєву й нашому інформаційному спонсору — сайту «Политсовет». Особливу подяку хочеться за підтримку висловити партії – «Єдиний центр» та голові політ виконкому партії Ужві Сергію Євгеновичу.