Site icon Студреспубліка

Студентська республіка в Чернівцях відбудеться на найвищому рівні

 «Студреспубліка в Чернівцях відбудеться на найвищому рівні», — на цьому наголосив 3 липня під час прес-конференції, яка відбулася 3 липня начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександр Довганич. Кажучи про особливості проведення цього року «Студентської республіки» у Чернівецькій області, він повідомив, що регіональний етап мульти-фестивалю відбудеться 8-11 липня на базі туристично-розважального комплексу «Сонячна долина».

За його словами, станом на сьогодні для участі у змаганнях зареєструвалися 6 команд вищих навчальних закладів області – Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, Буковинського державного медичного університету, Буковинського державного фінансово-економічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту, Чернівецького медичного коледжу, Чернівецького коледжу дизайну та економіки. За результатами змагань буде визначено команду-переможця, яка й представлятиме область на всеукраїнському фестивалі «Студентська республіка» в Криму.

«Крайова влада, особисто голова облдержадміністрації Михайло Папієв сприяли і сприятимуть надалі розвитку молодіжних ініціатив на Буковині. А тому цього року, як і попереднього, докладуть усіх зусиль, аби регіональний етап мульти-фестивалю «Студентська республіка» відбувся ще на більш високому рівні, ніж торік», – наголосив Олександр Довганич. Він нагадав, що завдяки такому сприянню минулого року буковинська делегація на всеукраїнському фестивалі «Студентська республіка», який відбувався в Криму 23-26 серпня, здобула першість, а студент одного з буковинських вузів Андрій Кравець став президентом  «Студреспубліки-2011».

За словами Студентського президента України Андрія Кравця, який також взяв участь у прес-конференції, цьогоріч підтримка з боку регіональної влади молодіжних ініціатив, у тому числі і в проведенні «Студентської республіки» у Чернівецькій області, ще більш відчутна. 

«Цього року у програмі суб-фестивалів, крім класичних інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?», «Мафія», «Дебати», «Фото-квест», КВК, спортивних змагань з футболу, волейболу, пленумів, круглих столів, семінарів, виступів найкращих ді-джеїв, конкурсу серед чоловіків «Містер Студреспубліка» тощо, відбудуться ще й «СтуБи», тобто так звані Студентські битви. Також цьогоріч у новому форматі відбудеться конкурс «Перша Леді» Студреспубліки, – відзначив учасник прес-конференції — координатор проекту в Чернівецькій області Володимир Карагяур, і, за його словами, цього року очікується й збільшення кількості учасників та гостей «Студентської республіки» в Чернівецькій області до 300 осіб.