Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка» обирала мера та грала у мафію

 
Уже 10 років у Вінниці приходить загальноукраїнський етап мультифестивалю "Студентська республіка". За словами голови Молодіжної ради Вінниччини Костянтина Коваля, ідея фестивалю — спровокувати більш активну поведінку молоді в громадському та політичному житті міста, регіону і загалом держави. Адже часто молодь, якій не бракує динамічності та активності, через певну відсутність досвіду все ж не досягає поставлених цілей.

 

На фестивалі створили та зареєстрували вісім фестивальних політичних партій та висунули три кандидати в мери. Адже мету заходу його організатори окреслили досить чітко — створити "політичні партії", зареєструвати їх, і шляхом реклами та агітації набрати найбільшу кількість голосів, щоб потрапити до магістрату Студентської республіки.

У минулому році мером такої республіки став студент Вінницького національного технічного університету Артем Соболєв:

— У тому році як студенти ми брали участь в цьому фестивалі та виграли, у цьому ж році ми допомагаємо в організації, та спонсоруємо частину гри.

Цьогорічний переможець  — мер студентської республіки Дмитро Дідик, як і його попередник — студент ВНТУ, голова фестивальної Партії юних техніків, переміг, тому що в його програмі були практичні плани.

— Мої конкуренти виставляли теоретичні програми, пов’язані з освітою. Ми ж продумали те, що має бути на фестивалі студентської республіки в наступному році. Все здійсненне, нічого надприродного.

У кінці серпня в Крим на Всеукраїнський фестиваль поїдуть найкращі представники студентства.

— Вінницьку область запам’ятають. Ми переможемо, я у цьому впевнений. Бо ми — найкращі! — переконаний Дмитро Дідик.

Студент ВНТУ Ігор Колос голова партії "СаЛО" (Союз або Ліга однодумців) вперше на фестивалі. Він вважає, що цей захід необхідний, адже тут збирається еліта з різних вузів. У студентів є можливість поспілкуватися, обговорити питання, які їх турбують.

— Але як кажуть: "хорошо, та мало". — сказав Ігор Колос.

Та студенти можуть не тільки створювати партії та грати в політичні ігри. Вони люблять і вміють гарно відпочивати. Захід проводився у формі мультифестивалю, тобто крім основної частини гри, відбулись ще й змагання у вигляді квесту, гри у мафію, дебатів, КВН, брейн-рингу, міні-футболу та інших молодіжних захоплень.

Також вінницькі студенти вибрали "Першу леді-2008". Статус королеви краси здобула вихованка педагогічного університету Наталія. Вона вразила глядачів не тільки вродою, але й співом та вмінням природно поводитись на сцені.

Організатори фестивалю Народно-демократична ліга молоді. Від імені оркомітету хотілося б подякувати основному партнеру (вже протягом 3 років) проведення мультифестивалю — Управлінню у справах сім’ї та молоді (начальник управління Олена Стоялова) за підтримку та допомогу в організації мультифестивалю.