Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка-2010» Вінницької області




Регіональний етап молодіжного мульти-фестивалю «Студентська республіка-2010» проходив на Вінниччині 25-27 червня в таборі відпочинку «Маяк» в с.Селище Тиврівського району.

Захід проводився вже в 12-й раз, головним організатором є обласний осередок Народно-демократичної ліги молоді, головою регіонального оргкомітету мульти-фестивалю був Голова ВОО НДЛМ Андрій Кавунець. Захід проводився за сприяння управління у справах сім’ї та молоді ОДА. Міжнародний оргкомітет на заході представляла менеджер проектів Студреспубліки, відповідальна за оргпитання у МОК Ольга Коваленко.

Спосорами свята виступили ТМ "Караван", Промо-група «Фекторі», ТРК «МегаМолл», кінотеатр Коцюбинського та авторське ательє «ByMe».

Основною частиною мульти-фестивалю стала рольова гра по виборах Студентського мера та Студентського магістрату Вінницької області. Честь своїх  вишів захищали 8 студентських команд, які протягом 3 днів створили віртуальне студентське містечко, політичні партії, вели передвиборчу боротьбу та широку агітаційну кампанію і обрали разом з гостями керівництво Студреспубліки.

Мером "Студентської республіки-2010" Вінницької області було обрано Трохимович Марину, студентку ВТЕІ КНТЕУ, а в магістрат увійшли Ліщук Ольга (партія ЛІТР, ВНТУ), Ніфедова Христина та Бубела Володимир (партія "Палата", ВДПУ-Тернопільська академія), Бакалюк Михайло (партія "3-К", ВНТУ), Жарук Сергій (партія "7 раз", ВНАУ), Маламура Віталій, Висоцька Євгенія та Слушна Юлія (партія "Команда А", Тернопільська академія), Саприкіна Юлія та Добовольський Андрій (партія 3*4, ВТЕІ КНТЕУ).

Окрім стратегічної гри в вибори, вже традиційно, під час Студреспубліки працював Національний Банк, створювались та реєструвались підприємства, грошовою валютою був 1 НДЛМчик, а всі громадяни та гості після реєстрації отримували паспорти громадянина "Студентської республіки".

Не пройшла Студреспубліка і без традиційних суб-фестивалів – "Студентська Мафія", Квест, "Що-Де-Коли", Міні-футбол, волейбол, "Нічна туса", битва ді-джеїв, та інших. Новими субфестами стали конкурс бардів, армреслінг та страйк-бол. Бажаючі могли зареєструвати в РАГСі Студреспубліки свої весілля, а найепатажніші та найромантичніше молоді пари отримали подарунки від оргкомітету.

В черговий раз пройшли і конкурси краси – "Містер Студреспубліка", переможцем якого став Микола Островський з Тернопільської академії, та конкурс студентської краси «Перша Леді». Саме під час конкурсу «Перша Леді», участь в якому взяли 10 найкрасивіших представниць студентства Вінниччини, і були оголошені результати всіх субфестивалів та виборів і нагороджені переможці.

До журі конкурсу увійшли Голова Платформи Громадянського порозуміння Сергій Татусяк, перший заступник голови ОДА Валерій Коровій, заступник голови Товариства «Вінничани в Києві» Микола Ільчук, Голова ВОО НДЛМ, Голова оргкомітету Студреспубліки-2010 Андрій Кавунець, Голова обласного осередку Міжнародногго Товариства «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов, депутат обласної ради Дмитро Лашин, Міс Вінниця-2009 Ольга Безпалько, та, звісно, "Перша Леді" Вінницької області-2009, Міс Вінниця-2008 Лілія Поліщук, яка і вручила переможниці цьогорічного конкурсу, студентці ВДПУ Ксенії Саніній діадему "Першої Леді". 1 віце-леді Марина Ніколаєнко, а 1 віце-леді – студентка ВНТУ Юлія Сікорська.

Тепер перед новообраним Магістратом, Мером та переможцями всіх суб-фестивалфів стоїть наступне завдання – достойно представити область на загальноукраїнському фіналі молодіжного мульти-фестивалю «Студентська республіка-2010», який відбудеться наприкінці серпня в Криму. Підтримати нашу команду поїде і велика група вболівальників.

Швидко минули 3 дні, під час яких існувала Міні–країна «Студреспубліка-2010» на Вінниччині. Але студенти не стають менш активними – адже попереду ще багато цікавих проектів, заходів, плани яких були напрацьовані в ході гри, а Студентський магістрат і Мер разом з студентським активом області спільно з обласним управлінням сім’ї та молоді будуть намагатись якнайкраще реалізовувати молодіжну політику області.