Site icon Студреспубліка

Студенська Республіка-2007 бере старт

В День Незалежності 24 серпня о 14:40 вже вчетверте відкрив свої двері мультифестиваль “Студенська Республіка”, аби черговий раз обєднати активну студенську  молодь і разом будувати незалежну студенську державу на узбережжі Кримського моря на молодіжній базі відпочинку “Зірковий берег”, що біля міста Севастополь.

Окрім традиційного свята молоді і незалежності, цього року святкуємо і перший юбілей НДЛМ: Народно-демократичній Лізі Молоді перевалило за перший десяток. З 10-ти років існування організація присвятила 9 проведенню “Студенської Республіки”, виховуючи сучасних молодіжних лідерів. Тобто цьогорічний захід можно вважати такою собі репетицією святкування 10-річчя Студреспубліки наступного року.

На жаль, репетиція розпочалась з проблем поселення, реєстрації і харчування. Харків, Миколаїв, Полтава та деякі інші міста, що приїхали рано-вранці на сході сонця, мусили чекати мінімум годину, аби поселитися, оскільки поселення на цьогорічній Республіці відбувається виключно після реєстрації учасників, а реєстрація не почалась до 8 годині, коли черга склала десь півтори сотні чоловік. І все б добре, аби раптово не виявилося, що єдиний принтер не витримує навантаження і постійно перегрівається, а також, що загублено реєстраційні форми третини команд… Останнє мало б вилитися в штрафи учасникам в якості подвоєння суми внеску за участь в субфестивалях.  Обурення команд і небажання переплачувати через недбалість регіональних оргкомітетів, які несли відповідальність за подання списків зазделегіть, і організаторів, які не освітили інформацію про те, хто подав анкети, а хто ні на сайті Студреспубліки, як було домовлено на оргкомітеті, значно сповільнило процесс реєстрації і загрожувало затримати і офіційне відкриття, на яке був запрошений в минулому депутат України Олег Петров. В кінці кінців втомлені неймовірною спекою, організатори почали реєструвати всіх без будь-яких штрафів. І все одно процесс реєстрації, який планувалося закінчити опівдні першого дня, тривав до сьомої години вечора і продовжиться завтра зранку.

Стомлені сонцем, голодом  і нескінченим очікуванням, громядани ледве-ледве збиралися семінари і тренінги. Тим не менш участь у першому турі дебатного турніру та турніру з брейн-рінгу республіканці взяли. В чемпіонаті з брейн-рінгу узяло участь 7 команд. В напруженій і чесній боротьбі переможцем стала команда «Бугага» з Одеси. Друге місце за командою «Капітан Джек» з Житомира. На третьому місці команда «Щастя» з Харкова.

Результати першого етапу дебатного турніру Олена Могилко побажала поки що не розголошувати. Відомо лише, що Джеффри та Євген Криницький провели майстер-класи по парламенським дебатам. Потім почалась гра, в якій безпосередню участь узяли 8 команд та ще 2 були глядачами.

О десятій годині розпочався довгоочікуваний перший півфінал турніру з «Студенської Мафії». Всього було зареєстровано 33 учасника. За словами головного мафіозі Студреспубліки Андрія Кавунця, грати будуть до ранку. Тож дізаємось про те, “хто ж мафія” на початку другого дня Студреспубліки.

25 серпня на громадян Студреспубліки очікують:

·         квест

·         семінари та тренінги

·         конкурс краси “Перша леді”

·         турнір з пляжного волейболу та футболу

·         дебати

·         боді-арт

·         своя гра