Site icon Студреспубліка

«Соціальна робота: теорія, історія, інноватика»

15-16 травня 2014р. у Києві в НТТУ "КПІ" на базі кафедри соціології проходила VIII Міжнародна науково-практична конференція «Соціальна робота: теорія, історія, інноватика». Студреспубліка виступила співорганізатором. На початку конференції слово мала лідерка Київської Студреспубліки Людмила Рудкевич.

У галузі соціальної роботи завжди є над чим працювати. Зараз, ми бачимо результати недосконалої політики держави, всілякі недопрацювання, що негативно впливають на розвиток нашого суспільства і майбутнього покоління в цілому. Відсутні орієнтири, на які б могла опиратися Україна протягом 23 років.

Тож, VIII Міжнародної науково-практичної конференції «Соціальна робота: теорія, історія, інноватика» була покликана дати відповіді на такі питання:

1) Як забезпечити перехід від кількісних показників оцінки соціальних послуг до якісних. Тобто, яким чином сприяти розвитку соціальної роботи в Україні.

2) Що необхідно для того, щоб запобігти розростанню іншого класу у державі? Яким чином соціальні працівники можуть підтримувати працездатне населення, яке може опинитися в  складних життєвих обставинах?

3) Які альтернативні, інноваційні форми допомоги можна розробити для тих категорій населення, які вважаються соціально вразливими і не здатними самостійно долати проблеми?

4) Яким чином соціальна робота може сприяти формуванню і розвитку соціальної держави?

На всі ці питання намагалися знайти відповіді шановні українські вчені, викладачі, працівники соціальної сфери. Червоною ниткою проходила через виступи багатьох учасників конференції думка про те, що важливою є побудова правильної системи надання соціальних послуг і необхідність взаємодії різних дослідницьких програм. Обговорювалося питання: інноваційних підходів у дослідженні та координації людських взаємин, мотивування до активної праці, розгортання заохочувально-організаційної моделі допомоги, її адресність та превентивний характер.

Конференцію відвідала і лідерка Київської Студреспубліки Людмила Рудкевич. Вона подякувала вченим, викладачам, соціальним працівникам за те, що у такий складний для України час, вони здатні невпинно і змістовно працювати над основними питаннями – болючими точками в галузі соціальної роботи. Пані Людмила також висловила подяку організаторам, що змогли забезпечити всім необхідним для плідної роботи учасників конференції.

«Зараз ми працюємо над Програмою модернізації м. Києва і, з вашого дозволу, готові врахувати напрацювання конференції. Сьогодні, як ніколи важливо довіряти компетентним фахівцям, що ми і робимо. Саме тому, з радістю запрошуємо до співпраці у роботі над Програмою модернізації. Тому, плідної, а головне, результативної роботи, наснаги, успіхів і, звичайно ж, реалізації найкращих задумів на благо нашої столиці, на благо киян, на благо нашої держави», — сказала Людмила Рудкевич.

Студреспубліка, розуміє наскільки складна зараз ситуація в соціальній сфері. Тому, проведена конференція є актуальною і надзвичайно важливою роботою. Чекаємо результатів роботи конференції, щоб можна було спільно формувати та реалізовувати План модернізації міста Києва. Наша мета: Київ – у ТОП-20 найкращих міст Європи.