Site icon Студреспубліка

Що сталося з Студентським мером Волині?

26-27 червня в Центральному парку міста Луцька відбувався мульти-фестиваль "Студентська республіка-2010". Основним завданням якого було обрання Студентського мера та Студентського магістрату Луцька. Однак через погоду, вперше в історії проведення мульти-фестивалю, вибори були перенесені.

На території "Студентської республіки" було зареєстровано два кандидати на посаду студентського мера. Ними стали студентка Волинського національного університету імені Лесі Українки — Олена Гнасюк та студент Луцького національного технічного університету — Максим Воскресенський.

Відтак, 5 липня оргкомітетом фестивалю було прийняте рішення, провести вибори "Студентського мера Луцька 2010" шляхом прямого голосування. Право голосу на даних виборах отримає кожен студент, який навчається в будь-якому вишів Волинської області та може посвідчити це студентським квитком або заліковою книжкою.

8 липня в приміщенні Палацу культури міста Луцька планувалось голосування за кандидатів на пост Студентського мера.

Однак довгоочікувані вибори мера Студреспубліки так і не пройшли.

Кореспонденту газети "Відомості UA" ситуацію прояснив голова Народно-демократичної ліги молоді на Волині Валерій Пельц. За його словами, очільником Волинської Студреспубліки в 2010 році залишається минулорічний Студентський мер — Майя Варченко.

"Оргкомітет не знайшов єдиного варіанту проведення виборів: одні – наполягали, щоб голосували лише представники Студреспубліки, а інші схилялися до думки, що це справа усіх студентів", — сказав голова Волинської НЛДМ. Зокрема, представники ЛНТУ були проти, щоб кожен студент мав право голосу і тому опротестували цей метод голосування численними скаргами на адресу оргкомітету, за словами Пельца — студенти ЛНТУ просто злякались черговий раз програти і тому почали протестувати.

Отож, рішенням Волинського оргкомітету фестивалю "Студентська республіка-2010" було вирішено. тудентський мер залишається на другу каденцію, що було погоджено з Міжнародним оргкомітетом мульти-фестивалю.

Майя Варченко — Студентський мер Луцька