Site icon Студреспубліка

Самий-самий студент України живе у Кременчуці!

“Лёд тронулся!” 12 квітня у Полтаві відбувся фінал Першого всеукраїнського конкурсу “Студент року”. Ним став третьокурсник фінансово-економічного факультету Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету економіки та права Артем Блінов.

Учасниками Першого національного фіналу конкурсу стали найкращі студенти регіонів України: переможці регіональних конкурсів “Студент року”. Регіональні “Студенти року-2007” відбулися протягом листопада 2007р. – лютого 2008р. у 14 регіонах України.

Проте незважаючи на звернення Міністерства освіти і науки України в особі заступника Міністра п. Василя Шинкарука до керівників вишів щодо сприяння участі їхніх студентів у фінальному заході, до Полтави змогли приїхати лише 8 переможців регіональних “Студентів року”, з яких у конкурсній програмі взяло участь семеро:

Захід відбувся у залі полтавського Палацу дозвілля “Листопад”.

Учасникам проекту “Студент року” та молоді надіслала свого привітального листа Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду “Україна 3000” п. Катерина Ющенко.

Змагання відбувались у чотирьох конкурсах, в яких претендентам на звання «Студент року України-2007» необхідно було показати свої творчі, особові та інтелектуальні здібності.

В одному з конкурсів студенти презентували соціальні проекти, які вони самі реалізували перед фінальним етапом конкурсу.

Визначало переможців поважне журі, до якого увійшли Вікторія Сановська — начальник відділу пропаганди та утвердження здорового способу життя Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Дмитро Кулібаба — радник Міністра освіти і науки України, Сергій Шахов — президент Інституту демократичного суспільства, Володимир Крутько — голова ВМГО «Студентська республіка», Олена Даценко — переможниця єдиного в Україні загальнонаціонального конкурсу краси серед студенток «Перша леді-2007», Павло Вікнянський — голова Народно-демократичної ліги молоді.

За вердиктом оцінок журі переможцем Першого всеукраїнського конкурсу “Студент року України” у 2007 році став третьокурсник фінансово-економічного факультету Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету економіки та права Артем Блінов. Він отримав путівку на двох до Чехії від Туристичної компанії “Укртурлайн” (www.ukrtourline.com).

Звання “Студент року-2007. Нове мислення” виборов луганчанин Артем Соколенко, який посів друге місце.

Всі учасники конкурсу отримали набір книг від Президентського фонду Леоніда Кучми “Україна”.

Організаторами конкурсу виступили: ВМГО «Студентська республіка», Народно-демократична ліга молоді, Інститут демократичного суспільства за організаційного сприяння Міністерства освіти і науки України та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.