Site icon Студреспубліка

Про ЗиСР: «В Україні немає подібних проектів»

Реєстрація та підготовка до «VII Зимової Студреспубліки», тема якої: «Прихід до влади політичних субєктів нового типу з метою радикальної модернізації України», триває. Учасники попередніх ЗиСР вирішили не залишатися осторонь, а розповісти всім, чому варто брати участь у найінтелектуальнішому проекті зими та що участь у ЗиСР дала їм особисто. Отже, слово Максиму Зевако й Івану Ледчаку.

Максим Зевако – переможець ЗиСР-II, учасник ЗиСР-ІІІ, підприємець, м. Чернігів.


«1.  Чому варто їхати на «Зимову Студреспубліку», тим, хто ще не брав участі? Дуже важко пояснити щось незвичайне тому, хто цього не бачив. Така ж ситуація, та навіть складніша, відбувається з «Зимовою Студреспублікою». У подібному проекті ви навряд чи брали участь, бо їх нема в Україні. А спробувати варто! Лише тут ви зможете відповісти на одні з найсерйозніших запитань у своєму житті: Чи зможете ви перемогти самого себе?, Чи зможете працювати, незважаючи ні на що, на результат?, Чи вмієте ви мислити?, Як працювати в команді з кимось? і ще багато інших. І найголовніша порада ― спробуйте! Бо ще ніхто з більше ніж 10-ти моїх знайомих на цьому проекті не сказав, що це було марно.

2.  Що участь у ЗиСР дала мені особисто? Віру в себе, віру в людей навколо, віру в Україну. І переконання, що «напрягши» всі свої сили, можна зробити будь-що. А ще я познайомився з активними, дієвими, справжніми друзями з усієї країни.

3.  Що участь у ЗиСР може дати для розвитку міста чи країни? Розуміння для себе й інших жителів, що розвиток можливий, що даремно говорять: «Тільки ми можемо так погано жити». Можливо нам потрібен невеличкий, але реальний план дій для досягнення успіху? А вже за ним потягнеться все інше. І розпочати писати цей план можна на ЗиСР. І найпростіше, але найважливіше ― заряд сил і внутрішньої енергії на досягнення мети – ось що дає ЗиСР».

Іван Ледчак — учасник ЗиСР-III, директор Київської школи розвитку та комунікацій, в.о. менеджера проектів Студреспубліки, м. Київ.

«2011р. уперше потрапив на «III Зимову Студреспубліку» (тема — «Команда майбутнього»). Факультатив Володимира Нікітіна «Для якого майбутнього і як створюємо себе і команду» дав поштовх до концептуально нових і змістовних речей. Здавалося, що три дні роботи – це замало, щоб заглибитися в сутність і зрозуміти смисли. Але сам формат проведення події – організаційно-діяльнісна гра, дозволила максимально швидко й ефективно «вїхати» і рухатися в правильному руслі. Все залежить від власного бажання, від самих нас. «Зимова Студреспубліка» дає вірний дороговказ, а діяти, чи не діяти – це вже справа кожного з нас».

Також ви можете прочитати коментарі стосовно ЗиСР від наших експертів Михайла Мінакова, Володимира Нікітіна, о. Антонія Рудого, Сергія Дацюка та Володимира Крутька і Тараса Плахтія. 


Як забезпечити прихід до влади політичних суб’єктів нового типу з метою радикальної модернізації України