Site icon Студреспубліка

Привіт, Студреспубліка-2010!




Cтудреспубліка-2010 Полтавської державної аграрної академії відкрила студентам-активістам свої обійми з 28 до 30 травня і запам’яталася жителям як ого-го подія!!! Чого ого-го? Тому що за 3 дні в країні СтРес відбулося стільки всього! Не дарма ж вигадали таке дійство, як “Студентська республіка” – маленька країна, в якій у “зменшеному” масштабі студенти поставлені в рамки політичних подій, де вони повинні проявити свою винахідливість, кмітливість, інтелект, а інколи навіть і наполегливість. Це країна, де своя валюта, свої закони та правила, своя влада та менталітет, і є навіть своє телебачення з якоюсь чудною Вікторією Пересадчою.

Прибули, і тут тобі на – митниця. Ох, як вона привітно привітала новоприїжджих. А скільки «допінгу» було вилучено… Коротше, всі речі були перевернуті догори дригом. Отже, заселилися — і слава Богу. Живемо-то живемо, а грошики – студрики — то треба заробляти, щоб жити. І почалися громадські та розумові роботи – прибирання, тренінги, спорт та культурні заходи. Квест, наприклад, обєднав у собі і спорт, і винахідливість. Бідний президент тоді був. Вона, Квіташ Іванна, була ключем у цьому заході, так що її чомусь пхали навіть у баскетбольне кільце. То була хохма 🙂

О! А тим часом непомітно підкрався вечір, а потім і ніч. Саме тоді досить неформальним способом відбулася посвята в жителі Студреспубліки з лінією перешкод, гиденькими червячками та кольоровими стрічками – належністю до певної партії. А потім святкування – “Нічна туса” й одночасно Мафія. За період двох днів цієї інтелектуальної гри було визначено головного мафіозі Студреспубліки – Красноштана Валєрочку.

А другий день був насичений в основному політичними подіями. Реєстрація партій, кандидатів у мери, вибори – все було б добре, якби жителі не почали бунт. Були спроби зірвати вибори викраденням «смертельно» важливих документів, після чого в країні почалася суцільна анархія і суд. Такий суд, що аж за душу хапав. Як не дивно, виправдали грабіжника, а голову ЦВК звинуватили в неуважності — і геть «на мило»! З горем прошла повторна реєстрація, відбулося так зване «дежавю», і ось – момент істини – діставали з урни бюлетні, а урна взяла собі та побігла кудись, гублячи дорогою всі документики. Та й тут вирішили проблему. І за загальним голосуванням – так званими демократичними виборами громадян було обрано мера країни – Лешка Юрія та магістрат:

Ой, та що ж все політика та політика. А люди-то й одружувалися! Було офіційно зареєстровано 4 шлюби. Сльози щастя та радості, солодкі поцілунки так і літали в повітрі!

І, врешті-решт, провели крутий конкурс «Містер та Перша леді Республіки», де було визначено найкльовіших, талановитіших, кращих та просто суперових людей країни – Башкіну Сашку та Кондратенка Женьку. Ух, які вони милі!!! Тепер вони go на обласний етап Республіки показувати себе!

Простіше кажучи, спогадів – на рік вперед, а ті хто не був – хай дивляться фото та подумки поринають у таку чудову країну без часових меж, як “Студентська республіка”!

 Графік проведення регіональних Студреспублік