Site icon Студреспубліка

Потрібні україно-російські молодіжні центри в Москві та Києві

 

"Потрібні україно-російські молодіжні центри в Москві та Києві", — на цьому наполягав лідер Студреспубліки і НДЛМ Павло Вікнянський у своєму виступі під час засідання молодіжного відділення Центру соціально-консервативної політики (Україна), яке пройшло 11 лютого в Києві, в приміщенні готелю "Прем’єр-палац" за участі молодих лідерів і експертів.
 
Тема засідання була наступною: "Молодіжна політика України та Росії: відмінності, досягнення, перспективи".
 
У своєму виступі Павло Вікнянський розповів по ініціативу російських та українських "молодіжок", яка виникла опісля конференції з російсько-української молодіжної проблематики у Москві, в МГІМО, у грудні минулого року. Тоді було запропоновано направити звернення до прем’єр-міністрів обох країн із приводу налагодження ефективного діалогу між молоддю обох країн, задля чого мають бути створені україно-російські (молодіжні) центри в Україні та Росії.
 
Із приводу ситуації в українському організованому молодіжному русі, то лідер Студреспубліки і НДЛМ зазначив, що така парасолькова структура, як Український молодіжний форум у найближчому майбутньому може стати інструментом для лобіювання інтересів нового покоління у владі. Також Вікнянський акцентував увагу на тому, що задля більшої уваги на молодіжних проблемах у системі органів державної влади має бути окрема спеціалізована установа у справах молоді – або окреме Міністерство молоді (молоді та сім’ї) України або інший орган влади, який опікується передусім молоддю. Тоді молодіжна проблематика не буде губитися серед спортивної та інших.
 
Серед знаних експертів і молодих лідерів на засіданні також можна було побачити Андрія Пінчука, Дмитра Голубова, Сергія Вєтрова, Андрія Філонова, Олександра Солонтая, Станіслава Куценка, Ружену Волянську, Кирила Арбатова й інших. Модерував засідання депутат Маріупольської міськради, віце-президент ЦСКП-Україна Петро Іванов.