Site icon Студреспубліка

Політичні прогнози Студреспубліки-2007

Цікаво, що життя у Студентській республіці фактично передбачає розвиток подій в Україні на кілька місяців. Так у 2004 році на Студреспубліці був свій Майдан – і це за півроку до помаранчевої „революції”; у 2005 році — перемогу на виборах в Студреспубліці отримали великі партії, які не пустили до парламенту малі політичні сили; а в 2006 році – Студреспубліку колихало від ворожнечі між Парламентом і Президентом, які не визнавали та розганяли один одного – і це за майже рік до розпуску українського парламенту!..

Під час Студреспубліки-2007 студенти обговорювали та приймали проект Конституції й обирали власний Парламент і Президента. Виявилося, що сутність Конституції нікого не цікавила – важливими стали тільки механізми здійснення влади та важелі управління республіканською економікою. У підсумку, доки точилися дискусії щодо Конституції – представники влади домовилися між собою та фактично поділили всі посади, а вибори до Парламенту та Президента провели одночасно.

Побачимо, чи справдяться ці та інші прогнози Студреспубліки-2007.

Крім стратегічної гри, студенти мали можливість прийняти участь у багатьох заходах – єдиному в Україні конкурсі краси серед студенток „Перша леді”, „Квест-фестивалі”, всеукраїнських турнірах із інтелектуальних ігор „Мафія”, „Дебати”, „Брейн-ринг”, „Своя гра”, різноманітних семінарах і тренінгах, змаганнях із пляжного футболу і волейболу, відвідати „Нічну тусу” з кіно-показами, багатьма конкурсами та битвами ді-джеїв.

Студреспубліку відвідали голова Українського фонду миру Людмила Супрун, гості з Росії та Грузії, учасники відомого проекту „Шанс” разом із Володимиром Бебешком, ведучий „Караоке на майдані” Ігор Кондратюк.

Всеукраїнська Студреспубліка проводилася молодіжною організацією НДЛМ. Підтримку надали Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту та Голова Українського фонду миру Людмила Супрун.