Site icon Студреспубліка

Нам потрібно шукати справжню ідею!



Один із провідних українських політконсультантів, бізнесмен і учасник Міжнародного оргкомітету Студреспубліки-2010 Олександр Бланк провів 1 липня у столиці майстер-клас «Як перемогти на Студреспубліці-2010».

«Мета кожного, хто буде на Студреспубліці – перемогти, адже фактично мова йде про виборну кампанію, яка просто дуже швидко відбувається. Щодо цього є і свої переваги: весь електорат знаходиться поруч, і тому до нього легше «достукатися»».

Розглядаючи перемогу як результат виборів, експерт виділив два основних «фронти» — ідеологію та організацію:

«Вся фінальна Студреспубліка-2010 буде присвячена Ідеології майбутнього, а саме ідеології тих людей, які менш ніж за 10 років візьмуть владу у країні в свої руки. Такої ідеології в Україні зараз нема – навіть «списати», як це роблять завжди, немає звідки. Ідеологія – те, у що люди по-справжньому вірять і навіть готові щось за це віддати, тому дуже важливо, щоб кожен із наших учасників сам себе знайшов у цій ідеології».

Олександр Ігорович також зауважив, що у кожного буде можливість показати себе, і тому необхідно шукати власну, справжню ідею.

«Щоб переконати аудиторію студреспубліканців, вам потрібно буде активізуватися та організуватися».

У центрі всього дійства учасники майстер-класу поставили себе як потенційних переможців, які повинні побудувати свою ефективну діяльність. Разом з Олександром Бланком вони виділили основних «персонажів», з якими їм належить взаємодіяти: оргкомітет, мер (діючий) і магістрат, гравці, нацбанк, незалежні експерти, охорона, внутрішні ЗМІ. А всередині організації, яка їде перемагати, виділили: лідера(ів), «креативників», стратегів, «експертів» (радників), ЗМІ (команда комунікаторів), агітаторів (тих, хто вестиме перемовини), «шпигунів».

Олександр Бланк:

«Свою стратегію кожній команді слід було б обдумувати уже зараз: це буде реальна політична боротьба, і треба використати всі можливі інструменти впливу. На мій погляд, окремою стратегію може стати використання власних (командних) медіа. Передвиборний етап – це той період, коли все, що можна зробити — треба робити. Це зовсім не те життя, де ми дуже примхливі та вибірково робимо щось».

Дехто з учасників висунув і свої стратегії, наприклад – залучитися підтримкою експертів та об’єднати слабкі команди з сильними.

Наостанок рішучо налаштовані на перемогу студреспубліканці зацікавилися «чорним піаром», на що Олександр Бланк мудро відповів:

«Якщо ви можете не користуватися ним – не користуйтеся. Не забувайте, що тут діє правило бумеранга – «чорнуха» може до вас повернутися, і тому треба бути готовим до цього».