Site icon Студреспубліка

На Волині студенти обрали нового мера

Студентського  мера та депутатів студентського магістрату Волині обирали у рамках восьмого регіонального студентського мульти-фестивалю «Студентська республіка–2013», який відбувався  з 24 по 26 травня 2013 року на базі дитячого оздоровчого табору «Сонячний» (с. Гаразджа Луцького району).

Загалом на мульти-фестивалі були представлені 13 навчальних закладів, які протягом події змагались у різноманітних змаганнях і конкурсах. За підсумками всіх змагань перше загальнокомандне місце отримала команда Луцького національного технічного університету. Студенти цього навчального закладу перемогли в таких турнірах, як чоловічий і жіночий стрітбол, чоловічий і жіночий волейбол, конкурс на краще представлення наметового містечка. Команда Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки здобула перемогу у фото-конкурсі, дебатах, квесті.

Коледж технологій бізнесу і права СНУ отримали першість у Фестивалі аматорського відео та "Мафії". Луцький інститут розвитку людини «Україна» переміг у міні-футбольному турнірі та змаганні з перетягування канату. Луцький педагогічний коледж здобув перемогу у брейн-ринзі. Волинське державне училище культури і мистецтв перемогло у підніманні гирі та караоке. Луцьке базове медичне училище здобуло перемогу у спортивній естафеті.

Та головна битва очікувала на громадян "Студентської республіки" в останній день мульти-фесту, адже в боротьбі за посаду Студентського мера зійшлись два студентських лідери найбільших волинських навчальних закладів, студент Луцького національного технічного університету Назар Грищук і його конкурент, студент Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Володимир Ковальчук.

Спочатку між кандидатами у Студмери відбулися дебати, де кожен зазначив основні положення власної передвиборчої програми. Лише після цього студенти мали нагоду проголосувати за майбутнього мера у відповідних бюлетенях.

Усього за обох кандидатів у студентські мери проголосувало 139 осіб, 89 з яких віддали свій голос Назару Грищуку.

Окрім мера, студенти обирали Студентський магістрат із двох партій: «Нопасарам» і «Монтана». Голоси виборців розділились 36% на 64% на користь партії  «Монтана». До складу магістрату увійшли: від партії "Монтана":

1.Гордовський Тарас — ЛВПУ
2.Пом’яновська Тетяна — КТБП СНУ
3.Марчук Катенрина — ЛПК
4.Курінов Олександр — ЛБІ МНТУ
5.Кайдик Інна — ЛБМК
6.Васага Іван — ВДУКіМ
7.Вихованець Сергій — ЛКК

від партії "Нопасарам"
8.Ковальчук Володимир — СНУ
9.Савчук Вікторія — ЛІРоЛ "Україна"
10.Пащук Вікторія — ВТ НУХТ

Загальнокомандні змагання закінчились перемогою Луцького національного технічного університету, друге місце посіла команда Волинського державного училища культури і мистецтв, третє Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки.

Як розповів керівник Волинського оргкомітету мульти-фестивалю Валерій Пельц: «Обрані студентські депутати представлятимуть область на Всеукраїнському  фіналі «Студентської республіки», який відбудеться в Криму наприкінці серпня. За попередніми планами волинська делегація в цьому році повинна бути більшою за попередні і окрім переможців на фінал поїдуть також найбільш активні учасники Волинської Студреспубліки».

* * *

Організували мульти-фестиваль громадські організації: «Студентська республіка», «Студентська рада Волині» та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації.