Site icon Студреспубліка

На Студреспубліці у Луцьку вибрали нового мера

З 25 по 27 травня в таборі «Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району, відбувся регіональний мульти-фестиваль «Студентська республіка-2012». У події брали участь 240 кращих студентів із найбільших навчальних закладів Волині.

За правилами мульти-фестивалю команди вишів складались з п’ятнадцяти учасників, які змагались протягом трьох днів у різноманітних змаганнях та конкурсах. Кожен «студреспубліканець» при реєстрації отримував паспорт, без якого перебування на території фестивалю було незаконним. Крім того, у мешканців республіки були свої внутрішні закони, свої міністри, губернатор та інші атрибути держави.

На свято завітав і справжній волинський губернатор Борис Клімчук. Він стояв поруч із діючим губернатором Студреспубліки Оленою Гнасюк.

Протягом трьох днів студенти грали брейн ринг, стрітбол, міні-футбол, мафію, квест, волейбол, піднімали гирю та перетягували канат, дебатували та співали караоке, змагались у спортивній естафеті та демонстрували красу своїх наметових містечок.

За результатами всіх ігор фестивалю перше командне місце здобула команда Волинського державного училища культури і мистецтв – 638 балів, друге місце Луцький педагогічний коледж – 496 балів, третє місце Нововолинський електро-механічний коледж – 474 бали.

У останній день фестивалю відбулись вибори. Вони, за своєю суттю, ідентичні до справжніх: передвиборна агітація, центральна виборча комісія, дебати між кандидатами в мери, голосування. Як розповів голова ЦВК Студреспубліки Валерій Пельц: «Цього року студенти об’єднались лише в три політичні партії «Онлайн», «Дружність», "На пульсі", які в свою чергу висунули два кандидати на посаду Студентського мера Богдана Іщука з Технічного коледжу ЛНТУ та Володимира Ковальчука з Волинського національного університету імені Лесі Українки. 

Дебати між кандидатами стали справжнім політичним рингом, де кожен з кандидатів намагався довести громаді республіки, що кращий саме він. В результаті голосування до Студентського магістрату Волині потрапили: Левчук Іван (Нововолинський електро-механічний коледж), Часовнікова Олена (Луцький педагогічний коледж), Коваленко Олександр (Луцький кооперативний коледж), Падченко В’ячеслав (Луцький національний технічний університет), Трубайло Вікторія (Волинський технікум НУХТ) – партія «Дружність». Від партії «На пульсі» до магістрату потрапили: Рогоча Ірина (Коледж технологій та бізнесу ВНУ), Євтушок Антон (Волинський національний університет), Жиговець Неля (Луцьке вище професійне училище архітектури і будівництва). Від партії «Онлайн» до магістрату потрапили: Поліщук Вікторія (Волинське державне училище культури і мистецтв), Ващук Павло (Коледж технологій та бізнесу ВНУ). 

Студентським мером 2012 року став Богдан Іщук, який отримав підтримку 53% голосів виборців. Володимира Ковальчука підтримали 47%.

Організаторами фестивалю виступали ГО «Студентська республіка» та ВОМГО «Студентська Рада Волині». Фестиваль відбувався за підтримки Волинської облдержадміністрації та благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».