Site icon Студреспубліка

Молодіжний візит до Болгарії

Делегація представників громадських організацій і Держмолодьспорту взяла участь в ознайомчому візиті з питань розвитку молодіжної політики Болгарії. Студреспубліку представляла менеджер проектів Ольга Коваленко.

Делегація представників громадських організацій і Держмолодьспорту на запрошення Національного центру європейських молодіжних програм та ініціатив при Міністерстві освіти, молоді та науки Болгарії та Департаменту молоді взяла участь в ознайомчому візиті з питань розвитку молодіжної політики Болгарії, який відбувся з 26 по 29 травня 2013р. у Софії (Болгарія).

Під час візиту учасники з України зустрілися з державними та місцевими органами влади, залученими до формування та реалізації молодіжної політики, представниками молодіжних організацій Болгарії, відвідали молодіжний інформаційний центр Болгарії, поділились прикладами кращих практик в роботі з молоддю, зокрема в питанні фінансування молодіжних програм.

В рамках візиту з болгарськими колегами було обговорено питання двостороннього співробітництва та підготовки до підписання проекту Меморандуму між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством освіти, молоді та науки Республіки Болгарія про співробітництво в галузі молодіжної політики.

Знаковою подією для учасників візиту стало те, що саме під час перебування української делегації в Болгарії Парламент Болгарії ухвалив рішення про створення Міністерства молоді та спорту Болгарії.