Site icon Студреспубліка

Майя Варченко: «Наступне завдання стати Президентом»

З 21 по 24 серпня на березі Чорного моря відбудеться фінальний мульти-фестиваль «Студентська республіка-2009». Участь прийматимуть представники всіх регіонів України. Про наміри волинської делегації та особисті амбіції розповіла нам Майя Варченко – студентський мер Луцька.  

– Чи важко бути студентським мером? 

– Бути студентським мером не важко, а відповідально. Я мушу виправдати сподівання власних виборців і довести своїм опонентам, що я є гідним студентським мером міста Луцька.

– Що в найблищих планах, як студмера? 

– Перш за все  треба підняти питання про студентське містечко, яке так необхідне студентам, які приїжджають навчатися до Луцька. По друге, питання організації масштабних студентських акцій і заходів різного спрямування, які б об’єднували студентів з різних навчальних закладів міста Луцька. Хочеться поставити питання належного функціонування студентського магістрату і студентського мера протягом року. А також розраховую на організаційну і фінансову підтримку студентських проектів з боку міської влади.

– Що спонукало тебе взяти участь у виборах мера? 

– Цікаво, але таке рішення прийняла команда Волинського національного університету імені Лесі Українки без моє участі, а мене лише поставили перед фактом, хоча я попередньо висловлювала трохи іншу позицію стосовно кандидата на посаду студентського мера від нашого вузу.

– Що з твоїм призначенням на посаду радника мера ? Воно вже відбулось? 

 – Звичайно, одразу після оголошення результатів виборів (28 червня 2009р.), мені було вручення розпорядження про призначення на посаду радника Луцького міського голови з молодіжної політики. А вже наступного робочого дня я подала всі необхідні документи для офіційного оформлення мене на роботу.

– Чи вже доводилось щось радити міському очільнику?  

– Ми вже кілька разів спілкувались, проте конкретні пропозиції і поради, я думаю, почнуться з нового навчального року – до цього залишилось не так багато часу.

– Зовсім скоро відбудеться фінальна Студреспубліка , які цілі ти ставиш перед собою та перед своєю делегацією? 

– Цілей є багато, адже особисто я і мої дерузі — амбітні люди, котрі грають лише на перемогу.

Отже, основна ціль – це посада студентського президента, максимальна  участь і здобуття перемог у всіх суб-фестивалях Студреспубліки, знайомства, корисний відпочинок.  

– Як розцінюєш шанси себе як Студентського президента-2009? 

– Довгий час була переконана, що "Студентська республіка" повинна відкривати нові імена, але це судження більш стосується регіональних етапів. Адже, якщо мене знають на Волині то, хто власне мене знає в Україні – тому надіюсь стати приємним відкриттям для більшості  громадян фінальної Студреспубліки.

– Як ти відносишся до "чорного піару" на Студреспубліці? Чи будеш його використовувати проти своїх конкурентів на фінальній СР? 

– Взагалі-то я не прихильник використовувати в своїй роботі такі методи боротьби, і не люблю коли їх використовують проти  мене. Проте переконана, що на Студреспудліці без цього не обійдеться (сміється).

І на завершення, що Студреспубліка означає в твоєму житті? 

– Незважаючи на те, що Студреспубліка на Волині проводиться (відновлена) лише на протязі трьох останніх років, вона має власні традиції.  Я горда тим що є частиною цієї студентської країни.