Site icon Студреспубліка

Майбутнє: від мрії до реального плану дій. Дніпропетровськ

Учора, 10 серпня 2013р., відбулося фінальне зібрання дніпропетровської молоді за участі республіканця, депутата Жовтневої районної ради міста Дніпропетровська Олександра Пономаренка. З самого початку атмосфера на засіданні була невимушеною та дуже дружньою. Кожен учасник пропонував багато цікавих ідей і стратегій, стосовно подальшого розвитку Української держави. 

Ще раз одностайно було наголошено на тому, що майбутнє нашої країни — за новим молодим поколінням, яке підтримує активну громадянську позицію, проявляє небайдужість до заходів, спрямованих на покращення рівня життя в Україні та розвитку її населення у цілому.

Тому ми активно обговорювали питання, щодо проведення найближчим у нашому місті разноманітних заходів і конкурсів, спрямованих на відкриття та подальше творче зростання молодих українських талантів.

Також обговорювалася проблема соціальної підтримки студентів регіону після закінчення ними вишів. Адже зараз масовим стало явище виїзду української молоді у столицю або навіть за кордон у пошуках роботи [про це говорив Владислав Усенко].

Це дуже погано, оскільки зараз серед нас є багато обдарованих молодих людей, які просто не можуть знайти застосування своїм талантам і вмінням на Батьківщині. Тож було висунуто їдею активного фінансування подальшого професійного розвитку молодих українських спеціалістів, привернення інвестицій для викуплення творчих та їнтелектуальних проектів наших талановитих студентів [про це говорив Дмитро Подварчанський].

 

Розроблявся і план виділення коштів на будівництво соцільного житла для молодих сімей регіону та розвиток областей України у цілому. Але основною темою нашої розмови, звичайно, було обговорення організаційних питань щодо участі в фіналі ювілейної Студреспубліки. Нами був розроблений пакет пропозицій до Стратегії-2050 для України, участі в політичній грі, висувалося багато цікавих ідей стосовно шляхів виведення нашої держави на гідне місце у рейтингу найрозвиненіших країн світу [про це говорила Вікторія Тютєрєва].

Депутат Жовтневої районної ради міста Дніпропетровська Олександр Пономаренко та Студентський мер Дніпропетровська Вікторія Тютєрєва

Методом «мозкового штурму» ми змогли зібрати багато цікавих ідей, які у майбутньому, на нашу думку, змогли б стати у нагоді юному поколінню політиків. У першу чергу було наголошено на екологічній проблемі в України, обговорювалися шляхи її вирішення та способи збереження чистого довкілля нашої країні у майбутньому. Також обговорювалося багато інших різноманітних питань у різних сферах суспільного життя.