Site icon Студреспубліка

Мафія набирає обертів


“Не спить тільки Мафія” — цю фразу почули, прочитали, відчули на собі не одна сотня людей, що приїхали взяти участь у найгучнішій події у студентському житті України – мульти-фестивалі “Студентська республіка – 2006”, який проходив 23-26 серпня 2006 року у м. Судаку. Справа у тому, що однією із фестивальних подій став Всеукраїнський молодіжний турнір із гри “Мафія”, взяти участь у якому приїхали представники більшості обласних центрів України. Головним організатором цього свята є Народно-демократична ліга молоді.


Турнір з гри “Мафія” проводився вперше, так як сама гра за уніфікованими правилами стала активно поширюватись серед молоді України останні 2 роки. Даний факт не заважав зібрати людей із всієї України і об’єднати їх не за пляшками з алкоголем, а за рольовою інтелектуально-психологічною грою.


Усі ігри в рамках турніру відбувались після 23-59 і тривали до ранку. Загалом участь у турнірі взяло близько 100 людей учасників та стільки ж глядачів. Знаковим є те, що альтернативою турніру були нічні дискотеки, конкурси, виступи, але кожної ночі у визначеному місці збиралось від 4 до 7 столів (за 1 столом грає 10 осіб + ведучий) із учасниками турніру, які розходились по палатках чи будиночках лише тоді коли прокидалась решта мешканців “Студентської республіки”. Однак, мафія жила не тільки вночі, — навіть у день можна було помітити групи людей за круглими столами, які спілкувались через ніки та ігрові ролі.


Сильними гравцями були учасники із міст, де “Мафія” існує у вигляді неформальних молодіжних клубів: Львів, Київ, Харків. Після турніру багато людей із інших міст виявили бажання створювати аналогічні клуби у своїх містах. Скоро у гри з’явиться власний портал для спілкування однодумців та поширення інформації про “правильні” ігри (подяка за ініціативу Калашнікову з Полтави).


Щодо самого турніру, то у результаті відбіркових ігор виявилось 10 фіналістів: Гєля, Flower, El, Калашніков, Кусючка, Андрій, Тіна, Ада, Ксєнка, Юрист. Як Ви розумієте, я не можу Вам видати їх справжні імена – вони ж таємний клан мафіозі. У результаті серії ігор було виявлено найкращого гравця з “Мафії” в Україні 2006 року. Ним стала (видаю велику таємницю) – Коваль Христина, представниця львівського клану мафії. Переможець турніру отримала mp3-програвач, а учасники фіналу пам’ятні подарунки.


Турнір приніс багато позитивних емоцій його учасникам та й мені особисто. Він став яскравим прикладом того, що є багато альтернатив алкоголю та наркотикам. Такого типу події формують у людей інше відношення до життя, сприяють активному спілкуванню інтелектуальної молоді, дозволяють насолоджуватись життям на повну.


Хочу висловити подяку усім хто взяв участь у турнірі та не спали 4 ночі; величезна подяка ведучим, які модерували ігри: Огородник Олені, Шакарян Інзі, Романцовій Олександрі, Каюмовій Олені, Курдупову Денису, Чорному Олексію, Хромих Марині, а також усім хто допомагав, цікавився та не спав.


Бути мудрим модно!