Site icon Студреспубліка

Луцькі cтуденти шукали свого мера

17 червня на Театральному майдані міста Луцька близько пятдесяти студентів шукали «студентського мера». Саме під таким гаслом вийшли учасники оригінального флешмобу , який був приурочений до проведення  регіонального етапу мульти-фестивалю «Студентська республіка-2008».

В Луцьку все відбувалося за таким сценарієм: група студентів з плакатами, на яких був напис: «Шукаємо студентського мера» розійшлися по головній площі міста і в один момент почали  зупиняти перехожих і запитувати: «чи бачили вони студентського мера».

Захід отримав підтримку зі сторони молоді, а також засобів масової інформації.

Основною метою заходу було збільшення  активності студентів та долучення їх громадського життя краю.

 

25 червня мешканці міста зможуть побачити ще один, більш цікавий, флешмоб — про це заявив голова оргкомітету "Студентської республіки-2008" на Волині Валерій Пельц.

 

 

Довідка:


Флешмоб (flashmob, FM) — це несподівана поява незнайомих людей в заздалегідь встановленому місці і заданий час. Учасники за сценарієм здійснюють певні дії, а потім швидко розходяться, розчиняючись в натовпі також несподівано, як і з’явилися. Флешмоб є яскравою і трішки абсурдну короткочасну акцію (звичайно до 5 хвилин) із заздалегідь розробленим планом дій.

Класичний флешмоб не переслідує жодних політичних або комерційних цілей. Його найголовніша мета – доставити задоволення його учасникам, справити враження, або навіть шокувати оточуючих, виплеснути емоції, проявити нестандартність мислення, креатив.