Site icon Студреспубліка

Луцьк в очікуванні нового мера

 У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки 26-27 червня відбудеться обласний етап ХІІ Міжнародної програми «Студентська республіка-2010».

Організовує захід обласна організація «Народно-демократична ліга молоді» за підтримки Луцького міського голови Богдана Шиби та обласного управління у справах сім’ї молоді та спорту.

«Студентська республіка» відбуватиметься в форматі мульти-фестивалю. Буде створене наметове державне утворення, яке має свої закони, органи влади, територію, валюту й інші атрибути держави.

«Головна мета мульти-фестивалю – сприяння зміцненню громадянського суспільства через розвиток у молоді культури громадської участі та демократичних цінностей, а також активне залучення студентів до формування нового громадянського суспільства», — кажуть організатори республіки.

Під час заходу відбудеться кубок з брейн-рингу, квест, відносно нова і досить популярна гра «Мафія», Dj-парад, турнір із дебатів, вибори студентського мера і студентського магістрату.

Як зауважив голова Волинського осередку НДЛМ Валерій Пельц: «Посада досить номінальна, але боротьба за неї є дуже напруженою і нічим не поступається реальним виборам».


Кульмінацією мульти-фест стане четвертий студентський конкурс краси «Перша леді Волині-2010», а на завершення програми пройде святковий концерт луцьких гуртів «Фіолет» і «Давня казка».

До участі у "Студентській республіці" вперше запрошені представники усіх волинських вищих навчальних закладів.