Site icon Студреспубліка

Кращого студента Києва визначено!

8 березня  2012р. у Києві пройшов регіональний етап конкурсу «Кращий студент Києва», організований місцевою Студреспублікою. Студенти з 20 провідних вишів столиці змагалися за титул найкращого.

 

Цьогорічний проект відрізнявся від минулих величезною популярністю та кількістю учасників. Загалом більше 400 кандидатів подали свої анкети, 4 учасники на київському регіональному етапі презентували свої прогресивні проекти. Це були проекти по інсталяції найбільшого соціального студентського спортивного центру; інтеграції в допомозі  дитбудинкам м. Києва; реформи впровадження «болонської системи» в Україні, тощо.

Цього року були  інновації – доповідали  переможці  номінацій «Спортсмен», «Медійник», «Громадський діяч», «Науковець» та ін. Презентації номінантів складалися з двох частин: спочатку потрібно було розповісти про себе, а потім про проект. Це давало можливість журі та глядачам оцінити без упередження проект, зважаючи лиш на зміст роботи та її корисність і актуальність для певних верств суспільства.

 

Головою журі був заступник голови Київської "Студентської республіки", голова ради координаторів "Територіальна Ліга" Сергій Баркар. Інші члени журі: Розенблат Євгеній Петрович, директор Відкритої Ліги КВН, і Шевчук Юрій Васильович, голова МГО "Історичний Клуб "Русь Споконвічна". Рішення щодо переможця конкурсу "Кращий студент Києва" приймалося комплексно: глядачами (50% оцінки) та журі (інші 50%). Переможці отримали цінні призи від Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації, зокрема путівки на літній відпочинок на морі, а дівчата — квіти до 8 березня від ГО "Територіальна Ліга".

 

«Всі переможці талановиті, перспективні, кращі з кращих. В майбутньому до організації заходу будуть залучатися переможці попередніх років, адже для студентів «Кращий студент України» є надзвичайно цікавим та захоплюючим, дійсно додатковий поштовх для власних напрацювань в обраній сфері. Також можна сказати, що рівень підготовки презентацій в порівнянні з попереднім роком змінився на краще. Звичайно, було і хвилювання, варто лише згадати про світлі, злегка стурбовані очі учасників, але твердість і впевненість у корисності та вірності власного шляху вражає. Тому, бажаю всім учасникам перемог і невпинної роботи в обраній сфері, а від себе гарантую співпрацю та максимальне використання талантів переможців на служіння громаді для розвитку їх власних здібностей», — висловилася лідерка Київської міської Студреспубліки Людмила Рудкевич.





Список переможців:

«Кращий студент — громадський  діяч» — Ірина Артеменко (КНЕУ ім. В.Гетьмана)

«Кращий студент – програміст» — Ігор Степанян (Національний транспортний університет)

«Кращий студент – спортсмен» — Тетяна Гром (Національний транспортний університет)

«Кращий студент – дизайнер» — Катерина Воропаєва (Національний транспортний університет)

«Кращий студент – аналітик» — Дмитро Довгань (КНЕУ ім. В.Гетьмана)

«Кращий студент науковець» — Ірина Лозицька (КНЕУ ім. В.Гетьмана)

«Кращий студент – медійник» — Володимир Коваль (КНУ ім. Т.Г.Шевченка)

«Кращий студент Києва»  — Рапута Катерина (КНЕУ ім. В.Гетьмана).

       


Враження про «Кращого студента Києва» від переможців номінацій «Програміст» та «Спортсмен».

Ігор Степанян: «Захід дуже сподобався, пройшов в доволі затишній атмосфері. Приємно було підмітити, що організатори радо допомагали учасникам з підготовкою до виступів. Але думаю, варто було б додати якусь неформальну частину для знайомства учасників між собою перед самими виступами, бо кожний з них є справді досить неординарною особистістю та кращим у своїй номінації. Бажаю учасникам: успіхів в подальшому застосуванні своїх навичок, кар’єрному розвитку та не забувати про життя поза навчанням. Організаторам — велике дякую за проведення чудового заходу, прохання не розбігатись далеко, щоб могли і надалі зустрічатись хоча б на таких конкурсах».

 

Тетяна Гром: «Проект «Кращий студент України», крім перемоги у своїй номінації на рівні Києва дав можливість майбутньої співпраці з організаторами, конкурсантами, оскільки я завела знайомства з новими і цікавими особистостями. Крім того, я змогла презентувати свій власний проект «Популяризація здорового способу життя через гирьовий вид спорту» і розповісти та на власному прикладі показати, як завдяки спорту можна розвинути в собі таку якість як наполегливість, досягати високих результатів та вести здоровий спосіб життя. Цього року планую взяти участь у Чемпіонаті світу з гирьового виду спорту, який проходитиме у Греції та Чемпіонаті світу серед студентів, що проходитиме у Німеччині і встановити рекорд. Дякую всім учасникам та організаторам за цікавий та змістовний проект».

 

Захід проведено! Переможців визначено! Бажаємо успіху і майбутніх перемог всім учасникам заходу та втілення їхніх проектів у реальність. Активним і цікавим студентам кажемо: «До зустрічі наступного року».