Site icon Студреспубліка

«Інтелектуальні ігри» — вдалий «першопроходець» фіналу Студреспубліки-2014

Кожного року виносять мізки учасникам мульти-фестивалю "Студентська республіка". Цей рік не є виключенням. Після виснажливої поїздки та реєстрації, грандіозного відкриття учасники мали швидко включитися в формат гри та брати участь у першому суб-фестивалі. Цим «першопрохідцем» виявилися «Інтелектуальні ігри».

«Один за всіх, і всі за одного» — це явно не девіз інтелектуального змагання під назвою «Своя гра». Гра вітає всіх із яскравим розумом, приголомшливою реакцією, неабиякими знаннями, жагою до перемоги… і (напевно одна з найбільш важливих якостей) неймовірною удачею. А ось девіз бравих мушкетерів, до речі, підходить для «Що?Де?Коли?», окрім особистих якостей дуже важливою є командна гра. Рік за роком мінялися учасники наших«Інтелектуальних ігор», але бувалі гравці суб-фесту сотаннім часом ті ж. На фіналі цього року стався дійсно приголомшливий випадок, на «свояк» і ЩДК було представлено майже в 3 рази більше представників різних регіонів, ніж зазвичай.

Цьогоріч суб-фест проходив в два етапи: першого дня розігрувався Кубок із «Що?Де?Коли?», а зранку другого дня був чемпіонат зі «Своєї гри». Результати гри показали зростання ерудиції сучасної молоді, а тому в наступному році треба вже ставити запитання підвищеної складності. На відміну від минулорічних ігор в цьому році захід проходив надбурхливо, деякі гравці не могли зрозуміти, що суб-фест у нас інтелектуальний, а тому епатажні витівки були недоречні. Фінал гри не обійшовся і без неприємних інцидентів. Команди з Вінниці та Донецьку набрали однакову кількість балів, але «Vinteam» запідозрила команду супротивника в користуванні мобільними пристроями й інтернетом. Після довготривалих суперечок і пошуків доказів було прийнято рішення віддати першість команді «Vinteam» (м. Вінниця), а команду «Слепой джедай» (м. Донецьк) не дискваліфікувати, вони отримали почесне друге місце. Закривала пєдестал переможців команда "Пінгвіни" (м. Миколаїв).


Слід відзначити команди міст Дніпропетровська та Миколаєва за значну допомогу в проведенні суб-фесту. І цього року, вже традиційно, довелося проводити гру за допомогою рупора дніпропетровців, також вони допомагали з порядком.

«Своя гра» пройшла в більш дружній атмосфері, майже на березі моря. На диво, багато було присутніх новачків, які тільки освоювали навики гри. Грали четвірками, найбільше гравців було представлено регіонами: Дніпропетровськ, Донецьк, Миколаїв, Запоріжжя. За результатами гри перемогу отримала неперевершена Вікторія Іванова (м. Миколаїв). Друге місце посіла не менш чарівна дівчина з Донецька — Олена Дан. Замкнув трійку переможців Євгеній Філатов із Миколаєва.


Дякуємо всім учасникам і глядачам за гідну гру та яскраві емоції. Сподіваємося, що наступного року в суб-фесті «Інтелектуальні ігри» будуть задіяні всі мешканці Студреспубліки. Наступного року чекаємо всіх знову на чемпіонаті «Інтелектуальних ігор», приходьте самі й приводьте нових гравців!