Site icon Студреспубліка

Херсон, обери СОБІ Студентську владу!

Херсон, обери СОБІ Студентську владу! Кожен рік на День молоді на мапі з’являється нове місто-держава. Свої кордони відчиняє унікальна студентська країна – Херсонська «Студентська республіка»!



Цього року Студреспубліка проходитиме 25 червня в паркі ім.Леніна у м.Херсон Приходьте на свято молодості та драйву! На Вас чекають конкурси, публічні дебати на хвилюючі теми життя молоді, а головне – вибори Студентського мера та Студентського магістрату. Під час Студреспубліки буде обрано студентську владу Херсонщини. У дійстві приймають участь команди від вузів регіону.



Студенти будуть моделювати життя в особливій країні Студреспубліці з власними кордонами, законами та спеціальними грошима, будуть мати свої паспорти, органи влади, виборчу комісію, бюлетені.
Херсонська Студреспубліка є регіональним етапом всеукраїнської Студреспубліки. Переможці поїдуть – на фінал до Криму, щоби там разом із переможцями Студреспубліки в інших регіонах обрати зі свого складу Студентського президента та парламент.



Свято розпочнеться о 09.30 25 червня і буде безперервно тривати до 19.00


Організатором свята є Херсонська обласна організація Народно-демократична ліга молоді за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Медіа-партнери – ТК «ТЕТ», «Радіо 5», «ЗаДіло». На Херсонщині проект реалізується за сприяння управління у справах молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, відділу у справах молоді та спорту Херсонського міського виконкому. Партнером «Студентської республіки» є молодіжний центр праці.



За довідками звертайтеся до оргкомітету: тел.41-03-00, 45-57-48, ф.41-03-00, е-пошта ndlm@socioprostir.org.ua, контактна особа – заступник голови Херсонської обласної організації НДЛМ Євген Криницький.



Для довідки: НДЛМ є ініціатором та головним організатором проведення Всеукраїнського молодіжного фестивалю «Студентська республіка». Історія фестивалю розпочинається з 1998 р., а з 1999 р.


«Студреспубліка» здійснюється вже як всеукраїнський проект. З 2002 року проект підтримується Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. З 2004 року в Криму проводиться всеукраїнська фінальна частина проекту, де обираються Студентський парламент і президент. Через «Студентську республіку» пройшла більшість студентських лідерів країни.