Site icon Студреспубліка

Два народні депутати стали експертами ОДГ на Закарпатті

Ось і закінчився І день ОДГ. 7 липня 2014р. видалося насиченим і продуктивним. Учасники відвідали 5 сесій. Кожна з сесій принесла учаснику відповідну кількість балів. Гру відвідали народні депутати України Сергій Мошак і Валерій Пацкан.

Експертами сьогоднішнього дня стали поважні гості: народні депутати Сергій Мошак і Валерій Пацкан (до речі, гість фіналу Студреспубліки-2013 у Криму), депутат Ужгородської міської ради Ростислав Буланов, проректор Ужгородського національного університету Федір Шандор, голова Перечинської районної ради Анатолій Перцев і громадський активіст Андрій Риба.

Така кількість експертів змушувала учасників плідно готуватись і робити презентації своїх думок максимально інформативними та результативними.

 

Щодо напрямку «Досвід країн» Сергій Мошак зауважив, що будь-який досвід іноземних країн потрібно співставляти з нашими умовами та нашим менталітетом.


Валерію Пацкану випала можливість оцінювати індивідуальні есе кожного з учасників на тему «Україна — ідеальна країна. Модель розвитку територіальної громади». Наприкінці даної сесії депутат подякував кожному доповідаючому за виявлений креативний підхід і неординарне вирішення поставленої задачі. 

Наприкінці дня учасники ОДГ отримали завдання від місцевого депутата: розібрати проекти рішень, що будуть висуватись у найближчу сесію Ужгородської міської ради і дати своє бачення голосування за те чи інше рішення.

Отже, попереду в учасників ще плідна ніч, а вже завтра ми зможемо дізнатись, хто ж саме став переможцем ОДГ та отримає спеціальний приз від народного депутата Валерія Пацкана —«Один день роботи з народним депутатом».