Site icon Студреспубліка

Досить владі думати тільки про себе!

 З 18 по 21 жовтня 2008р. у Києві зібралися депутати Студентського парламенту та Студентський президент України, щоб прийняти участь в організаційному засіданні по проекту "Студент року", роботі оргкомітету "Студентської республіки" та провести кілька засідань.

У прийнятій на засіданні постанові Студентського парламенту, підписаній Студентським президентом, лідери зосередили увагу на проблематиці системної внутрішньополітичної кризи в країні та наболілих питаннях розвитку освіти та реалізації молодіжної політики. Вони засудили всю правлячу псевдоеліту, підкреслили відстороненість  влади від народу в Україні.

Окрім проведення офіційних заходів під час візиту до Києва депутати Студентського парламенту України та Студентський президент Роман Скок мали унікальну змогу зустрітися з впливовими політиками, керівниками міністерств і відомств, громадських інституцій, представниками Української православної церкви, прийняли участь у спеціальній культурній програмі.

З молодими політиками мали зустрічі лідер Народно-демократичної партії, голова правління Українського фонду миру Людмила Супрун, наймолодший народний депутат України VI скликання Еліна Шишкіна, голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Костянтин Ващенко, народний депутат України IIIIV скликань Олег Петров, директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Ярослав Болюбаш, працівники та керівник Департаменту соціального становлення та розвитку молоді Мінсім’ямолодьспорту Костянтин Захаренко, директор Державного інституту розвитку сім’ї та молоді Андрій Мішин.

У дуже насиченій програмі візиту також було відвідування "Першого" телеканалу, регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, зустріч із головою правління Міжнародного Фонду "Україна 3000" Олександром Максимчуком, екскурсія по Верховній Раді України,

Культурна програма передбачала гру "Мафія" з професійним ведучим, вправу "Червоне та синє" від Міжнародного руху "Ініціативи змін" (програма "Основи свободи"), похід у театр та Арт-центр.

Окремо запам’яталася студентам ранкова служба в Трапезній церкві Києво-Печерської лаври та незабутнє спілкування з намісником монастиря Владикою Павлом.

Депутати Студентського парламенту та Студентський президент України є переможцями Міжнародної програми "Студентська республіка-2008", представляють абсолютно різні регіони та мають мандат довіри делегованих представників студентства від переважної більшості вишів України.

Стажування стало можливим завдяки лідеру Народно-демократичної партії, голові правління Українського фонду миру Людмилі Супрун, організаційних зусиль доклали ВМГО "Студентська республіка" та Народно-демократична ліга молоді.