Site icon Студреспубліка

Чи привезуть перемогу волинські студенти із Криму?

З 26 по 30 серпня в селі Оленівка Чорноморського району Криму триватиме 10-ий ювілейний мультифестиваль «Студентська республіка – 2008». Участь у дійстві візьмуть команди з усіх регіонів України, у тому числі і команда Волині. Молодіжний портал Волині поцікавився особливостями цьогорічного фестивалю у керівника волинської делегації, лідера обласного осередку Народно-демократичної ліги молоді Валерія Пельца.

Валерію, розкажи, будь ласка, про сам захід «Студентська республіка»…

«Студентська республіка» — це міжнародний фестиваль для студентської молоді. Студреспубліка є моделлю існуючої держави зі своїми законами, валютою, кордонами і органами влади. На території цього студмістечка обираються студентський парламент та студентський Президент України.

Ти сказав, що фестиваль є міжнародним. Тоді які країни будуть на ньому представлені ? Які новинки будуть на фесті ?

Цьогоріч «Студентська республіка» значно розширила свої межі. В ній візьмуть участь команди з Росії, Грузії, Польщі та Білорусі. А стосовно новинок, то лише можу сказати, що в програмі буде кілька нових ігрових конкурсів: флешмоб, конкурс живих скульптур.

Яка команда представлятиме Волинь? У яких конкурсах будуть брати участь наші студенти?

Наша команда цьогоріч збільшила свій чисельний склад і тепер налічує 25 учасників. Волиняни братимуть участь у політичних іграх (вибори парламенту та студентського Президента України), гратимуть у «Квест», «Мафію», «Брейн-ринг». Ну, і, звичайно, візьмуть участь у конкурсах «Містер Студреспубліки» та «Перша леді України».

Як гадаєш, наша землячка має шанси стати «Першою леді України»?

Я вважаю, що переможниця конкурсу «Перша леді Волині» Ольга Цвілюк має високі шанси на перемогу, чого я їй і бажаю. Також очу закликати усіх волинян підтримати її в інтернет-голосуванні на сайті www.studrespublika.com. А якщо говорити про всю команду, то вона цього року дуже сильна, оскільки сформована переважно з активістів органів студентського самоврядування провідних вузів області.