Site icon Студреспубліка

Чернівецька Студреспубліка: як все було

5-8 липня 2014р. на базі відпочинку «Черемош», що у Вижниці, студенти різних навчальних закладів Чернівців зібралися разом, щоб обрати свого мера у рамках регіонального етапу «Студентської республіки».

Цьогоріч  у мульти-фестивалі взяло участь 7 команд вищих навчальних закладів області – Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, Буковинського державного медичного університету, Буковинського державного фінансово-економічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, Чернівецького медичного коледжу, коледжу Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича та збірна команда Чернівецького індустріального коледжу та Чернівецького коледжу Львівського національного аграрного університету.

 

Протягом 4-х днів студенти змагались між собою у різноманітних суб-фестах. Вже до традиційних – футбол, волейбол, "Мафія", Дебатиінтелектуальні ігри й ін., цього року додались аквабол, пейнтбол, бої в багнюці та туристичний квест. Оновлені спортивні естафети викликали не лише ажіотаж серед студреспубліканців, але й залишили після себе яскраві  враження!  

Не можна оминути увагою і конкурс краси – «Містер Студреспубліки» і «Перша леді». Запальні виступи конкурсантів, які продемонстрували публіці свої таланти та харизматичні здібності, не змогли залишити байдужим жодного з присутніх. А шалена підтримка вболівальників  додавала впевненості кожному з учасників!

Протягом всього часу студенти жили і працювали  у новій «державі», яка мала свої закони, органи влади, територію, валюту та інші атрибути державності. За результатами змагань було обрано магістрат і мера, якими стали 11 студентів з  команд усіх вишів. А саме, до магістрату потрапили: Олександр Заліско, Яна Рудяк, Андрій Костіль, Денис Паланиця, Михайло Войтко, Сергій Говорнян, Анна Сабляш, Анастасія Юхимчук, Віталій Яремчук та Аліна Мангул. А новим Студентським мером Буковини став студент Буковинського державного фінансово-економічного університету Назар Плавюк!

І, наостанок, варто сказати, що драйв, дружня атмосфера 4-х днів цьогорічної Студреспубліки залишили в кожного з 400 учасників тільки теплі спогади, неймовірні враження і змогли поєднати всіх у велику студентську сім’ю, для якої участь у цьому мульти-фестивалі з кожним новим роком стає традицією!

А зараз з нетерпінням чекаємо фіналу «Студентської республіки», який відбудеться наприкінці серпня, до Дня Незалежності.