Site icon Студреспубліка

Чернівці: Схід та Захід разом!

«Схід та Захід разом!», «Україна Єдина» — під такими гаслами пройшов захід, в якому взяли участь активісти Чернівецької Студреспубліки та школярі східних регіонів України [+ відео].

40 дітей із Краматорська та 12 дітей із Луганська прибули до Чернівців на відпочинок. Їх розмістили у військово-спортивному ліцеї-інтернаті, на базі якого функціонує літній дитячий оздоровчий табір.

3 серпня 2014р. чернівецькі студреспубліканці  відвідали гостей зі сходу та провели з ними день Єднання молоді західних та східних регіонів. Розпочалось  знайомство з розвиваючих ігор, після чого відбувся товариський матч із футболу, в якому у нелегкій боротьбі з рахунком 3:2 перемогу здобула команда школярів. Ключовою подією Дня Єднання стало спільне виконання на асфальті території табору малюнків на теми: «Яким я бачу майбутнє України», «Яким я бачу себе у майбутньому».


Більшість дітей малювали свої мрії,які б вони хотіли втілити в реальне життя. Хлопці малювали українських футболістів майбутнього, а дівчатка — барвисті квіти, метеликів і блакитне мирне небо, яке, як вони самі стверджували, завжди буде над Україною. Дві дівчинки після почутих розповідей про "Студентську республіку", намалювали хлопчика та дівчинку-студреспубліканців у футболках із національною символікою.

Центральним малюнком стала карта України, на якій замайорів лозунг «Україна єдина». З ініціативи дітей на карті території Криму з’явився надпис «Крим — це Україна». По периметру кордону України розцвіла калина та заколосилась пшениця.

Студреспубліканці остаточно розвіяли міф про неможливість використання різних мов на теренах Західної України, адже чудово спілкувались зі школярами як українською, так і російською мовами.

Найважчим було прощання. За  години, проведені разом, школярі встигли подружитись із чернівецькими студентами , тому у багатьох із них бриніли на очах сльози. Студентський мер Назар Плавюк пообіцяв, що вони неодмінно завітають до них іще з новими ідеями й розвагами, адже діти перебуватимуть на теренах Буковини до 18 серпня.