Site icon Студреспубліка

Студреспубліка запрошує на II Громадянський лекторій

АудиторіяЗ 11 по 12 червня 2016р. на базі Полтавської державної аграрної академії Студреспубліка проводить II Громадянський лекторій «Вільні громадяни – сильні громади – запорука ефективної держави». Запрошуємо всіх небайдужих громадян на цей всеукраїнський захід!

Необхідність потужної громадянської просвіти в Україні – беззаперечна. Вільні люди мають знати свої права, боротися за їх розширення та вміти застосовувати. Саме це основа цивілізованих суспільств. Студреспубліка робить свій внесок у розбудову громадянського суспільства величезним обсягом повсякденної праці та реалізацією багатьох проектів, що сприяють народженню вільного громадянина. Громадянські лекторії – важлива ініціатива, яка збирає активістів, експертів, молодих лідерів і просто небайдужих громадян разом для діалогу про універсальні цінності та шляхи їх імплементації в життя. Що буде під час уже другого лекторію в Полтаві і як туди потрапити – читайте далі.

Минулого року Студреспубліка провела вперше інноваційний проект – всеукраїнський Громадянський лекторій на тему «Вільні громадяни – сильні громади – запорука ефективної держави».

Організатори ставлять за мету створити потужний осередок інтелектуальної, змістовної роботи, що стало б засобом просування модернізаційних змін на Полтавщині й Україні в цілому. Формат заходу – інтенсивний лекторій із подальшим обговоренням доповідей на зазначену тему, секційна робота над обговоренням прогресивних ідей щодо розвитку громад в Україні.

Актуальність лекторію полягає у важливості ролі громад у забезпеченні прогресу суспільного ладу та поштовху до якісних змін. Занепокоєння викликає й імітація здійснення вкрай потрібного проекту децентралізації, а направду – демократизації, в Україні, коли б влада від олігархічних ієрархій переходила до мереж громад і вільних громадян.

Серед доповідачів плануються відомі українські, іноземні та місцеві філософи, політологи, футурологи, медійники тощо, такі як філософ Сергій Дацюк, політологи Андрій Окара й Андрій Мішин, психолог, священик о. Антоній Рудий, правозахисник Михайло Чаплига, краєзнавець Олег Лебединський та ін.

Участь у лекторії візьмуть громадсько-політичні активісти регіону, соціально активні гості, передусім, лідери республіканців із інших регіонів України та представники органів державної влади і місцевого самоврядування (зокрема, представники новостворених об`єднаних громад), науковці, журналісти, блогери та студенти. У програмі лекторію передбачено засідання круглого столу на тему розвитку громад різних регіонів України.

Запрошуємо всіх прогресивних громадян, незалежно від політичних поглядів, віку, статі чи статків узяти участь у дискусії навколо життєнеобхідного питання – розвитку громадянського суспільства в Україні.

Офіційне відкриття 11 червня 2016р. о 10:00 у залі засідань вченої ради Полтавської державної аграрної академії (м. Полтава, вул. Сковороди 1/3). Із питань участі у лекторії та медіа-супроводу звертатися за тел. (099) 794-64-60, Олександр Єжов – заступник голови Полтавської Студреспубліки.

Про І Громадянський лекторій у Полтаві (2015р.)