Site icon Студреспубліка

В Кіровограді відбулась інавгурація мера

27 червня під час святкування Дня молоді в Кіровограді на площі ім. Кірова відбулась інавгурація новообраного Студентського мера Череватенка Романа – студента факультету економіки і менеджменту Кіровоградського національного технічного університету.

«Студентська республіка» – це наймасштабніша, найрозумніша, наймодніша гра, яка проходить вже дванадцять років поспіль у по всій Україні. Студреспубліка об’єднує найактивніших та найкращих  студентів всієї країни.

Країна Студреспубліка має свої закони, органи влади, територію, валюту й інші атрибути справжньої держави. Найцікавіший феномен Студреспубліки – це проекція майбутньої України, події, які відбуваються у Студреспубліці – це події, які потім відбуваються в Україні, але… через місяць, півроку, рік або навіть і більше. Проте збуваються обов’язково! Головне – громадяни Студреспубліки отримують неоціненний досвід проведення й участі у передвиборчій кампанії, вони використовують його у реальному житті, для побудови своєї політичної кар’єри, працюючи у державних установах, бізнесі.

Гра на Кіровоградщині відбувається у два етапи: регіональний та міжнародний.

Наш регіональний етап відбувся у с.Карбівка Добровеличківського р-ну Кіровоградської області, де протягом двох днів студенти всіх кіровоградських вишів працювали над створенням власних моделей країни з їх відповідними установами, правилами, грошовими одиницями, брали участь у різних іграх та суб-фестах: «Перша леді», КВН, «Мафія», фото-конкурс, DJ та PJпарад та ін. Та головне – студенти обирали мера власної студентської країни та депутатів її магістрату, який було утворено з двох блоків «БЕН» та «Крепостной проект повстанцев», до яких увійшли представники усіх вузів.

Організаторами свята стали: ВМГО “Студентська республіка” та Народно-демократична ліга молоді, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство освіти і науки України, за підтримки ТМ «Ласка».

На День незалежності України на учасників чекає наступний етап – подорож до узбережжя Криму на міжнародний фінал унікального мульти-фестивалю, під час якого відбудуться вибори Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України.