Site icon Студреспубліка

Україна. Точка G

29 березня 2012р. в м. Київ, у книгарні «Читай-Город», відбулася презентація книжки єдиного публічного політтехнолога-жінки в Україні, експерта Студреспубліки Альони Сібірякової під дуже загадковою і цікавою назвою – «Україна. Точка G». 

Під час презентації були присутні багато друзів авторки, читачів та інтернет-учасників, оскільки паралельно відбувалася й онлайн-трансляція. Сібірякова розпочала презентацію своєї книги  з того, що навіть погода сьогодні, тобто 29 березня, змінювалася тричі, тобто стільки разів, скільки частин у її книзі. «Україна. Точка G» – книга, яка написана самими героями. В ній є 12 основних дійових осіб, 6 з яких названі своїми іменами, 6 – з етичних причин названі іншими іменами, оскільки це відомі політичні діячі в Україні. Частково книга написана про знайомих авторки і паралельно відомих людей у громадсько-політичному житті пострадянського простору. Крім того, ця книга за своїм викладом та описом деяких сцен частково нагадує «Майстра і Маргариту» Михайла Булгакова.

Але для нас важливим є те, що у творі А.Сібірякової є розповідь про Студреспубліку, про її активістів і діяльність (які самі моменти – будемо тримати інтригу, задля того, щоб Ви купували книгу та самі читали).

Багато зі згаданих дійових осіб, які перебували у Києві, завітали на презентацію та відзначилися активністю в задаванні запитань. Хочеться зауважити, що презентація була дуже цікавою і активною з боку учасників. Серед відвідувачів презентації, зокрема, можна було побачити національного Лідера Студреспубліки Павла Вікнянського, бізнесмена, політичного консультанта і учасника партнерської ради Студреспубліки Олександра Бланка, відомого політтехнолога Сергія Гайдая, підприємницю Олену Бояркіну, лідерів Студреспубліки Олександра Щербу та Віру Андріюк.

Сібірякову просто «засипали» запитаннями з залу та через онлайн-ефір. Одне з запитань було дуже, скажімо так, прямолінійним: «Де знаходиться точка збудження України?». На що авторка відповіла, що в книзі відповіді на це запитання немає, але точка G – це пупок. Оскільки це особлива точка, що з’єднує мати і дитину, є центром між цим світом і потойбічним.  Також лунали запитання про майбутню діяльність Сібірякової. На що вона відповіла, що політтехнологія, як така, в Україні померла, і вона вважає, що всім, хто займався цією діяльністю, потрібно перекваліфіковуватися, чим займеться і вона у найближчий час, а ця книга – це прощання з минулою діяльністю…

На завершення були розіграні білі та рожеві футболки, на яких написані афористичні цитати з книги: «Любов – це ресурс», «Діти – це логічно», «Щастя у фінансових показниках» та ін. Переможцями стали учасники вікторини в соцмережах і люди, які відповідали на запитання безпосередньо під час презентації в залі. Потім авторка провела автограф-сесію для всіх її прихильників.

До речі, це вже друга книга А.Сібірякової. Першу під назвою «Траєкторія події» видано в 2006 р. Зараз обидві публікації можна купити у магазинах по всій Україні – Книжковий Супермаркет і Читай Город, а також в інтернет-магазинах petrovka.ua та yakaboo.ua.

Альона Сібірякова побажала всім задоволення від прочитання її книги та пообіцяла, що буде продовження в такому ж детективному стилі. Також подякувала всім її прихильникам за активність та цікавість до її творчості.

Отож, і я бажаю знайти Вам не лише власну точку G, але й точку збудження країни, зробити власний, сподіваюся, позитивний висновок з творіння А.Сібірякової. Думаю, новий і достовірний погляд на життя та діяльність політично-громадських активістів України змусить всіх задуматися над українським сьогоденням.