Site icon Студреспубліка

Освітній хакатон «Харків — молодіжна столиця»

25855642_2003853149829443_1653538860_oУвага, рятуйте кошенят! Саме з цього слогану почалося глобальне вдосконалення молодіжної політики у Харкові — відбувся І Освітній хакатон «Харків — молодіжна столиця». Захід став стартом одразу 3-х проектів, необхідних для молоді, два з них націлені на реалізацію в області.

Про що ж, власне, говорили? Ні, не про правильне вживання алкоголю і не про те, як грамотно «наздогнатися» після свят, хоча враховуючи бездарне і безглузде зливання бюджету, спрямованого на потреби молоді, можливо краще б замість чисельних «псевдомолодіжних проектів» говорили і про вище згадані засоби «народної медицини». Деталі – нижче.

80 молодіжних лідерів і лідерок із міст обласного значення, молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування Харківської області обговорили проекти та подальші плани розвитку молодіжної політики у регіоні на 2018-й. Основними предметами розгляду та дискусії 21 грудня 2017р. під час І Освітнього хакатону стало реалізація партиципаторного (партисипативного) бюджетування на обласному рівні та підписання Меморандуму «Про співпрацю громадських організацій, що займаються реалізацією молодіжної політики у Харківському регіоні», а також особливості впровадження конкурсу «Молодіжна столиця України».

У рамках хакатону відбулася презентація «Бюджету участі» з метою реалізації в області. Більшість молоді, що була присутня на заході, вбачає дану можливість дуже важливою для громадянського впливу. Люди націлені на рішучі дії. Проте, цікаво, що на прохання назвати громадські організації у містах учасників і учасниць, жоден не дав відповіді, хоча офіційно зареєстрованих ГО у кожному — більше 70.

Підсумком стало консолідація зусиль молодіжних активістів Харківщини — урочисте підписання Меморандуму «Про співпрацю громадських організацій, що займаються реалізацією молодіжної політики у Харківському регіоні».

Такий формат, на наше переконання, є початком реанімації молодіжної політики Харківщини. Вперше за багато років ініціатива була подана знизу, адже організаторами заходу стали Харківська Студреспубліка спільно з Благодійним фондом «Золотий Пегас» і ГО «Мир», до проекту долучилось понад 30 робочих молодіжних організацій, представники влади, і цього разу молодь справді була почута.

Старт взято! З Новим молодіжним плідним роком!