Site icon Студреспубліка

Кращий студент України — з Хмельниччини

19 листопада 2011 року в м. Тернопіль відбувся довгоочікуваний фінал Всеукраїнської конкурсної програми “Кращий студент України”.
У запеклій боротьбі зійшлися студенти з усієї країни – переможці регіональних етапів, а також найкращі за рейтингом студенти. Учасники фіналу пройшли перевірку на розумові та творчі здібності, громадянську активність та здатність презентувати себе. За результатами цих випробувань і було визначено найкращих студентів України.
Найрозумніші, найталановитіші та впевнені у собі фіналісти презентували себе в номінаціях: громадська діяльність, наука, спорт, дизайн, програмування, медіа, аналітика та в комплексній характеристиці.
Родзинкою конкурсу стало те, що кожен із учасників написав есе на тему: «Глобалізація і націоналізм — український вимір». Авторам двох кращих було надано стипендії в загальному розмірі 500 у.о. від Миколи Плав’юка, Голови ОУН і Голови Правління Фундації ім. О.Ольжича, останнього президента Української Народної Республіки в екзилі
Тож, цього року перемогу здобули:
— Кращий студент-аналітик України — Опока Юрій (Львівська обл.);
Кращий студент-громадський діяч України — Черняк Володимир (Хмельницька обл.);
Кращий студент-дизайнер України — Кравчук Олена (Рівненьська обл.);
Кращий студент-медійник України — Гунченко Тетяна (Донецька обл.);
Кращий студент-науковець України — Підвальна Мирослава (Хмельницька обл.);
Кращий студент-програміст України — Стеблевський Володимир (АР Крим);
Кращий студент-спортсмен України — Мельников В’ячеслав (Харківська обл.).
За звання “Кращого студента України” (комплексна характеристика) цього року боролися вісім претендентів: Аносова Анна (Сумська обл.), Качан Ірина (Хмельницька обл.), Литвиненко Андрій (Дніпропетровська обл.), Бобиль Дар’я (Одеська обл.), Білоконь Олександр (Полтавська обл.), Смалюк Катерина (м. Київ), Качурак Надія (Івано-Франківська обл.).
Ну, а перемогу здобула студентка Аграрного коледжу Кам’янець-Подільського державного аграрно-технічного університету Качан Ірина. Переможницю привітали Лідер Студреспубліки Павло Вікнянський і Тернопільський міський голова Сергій Надал.
«Кращий студент України» – це не лише програма, що об’єднує найкращу молодь із усієї країни, а й дає можливість кожному на регіональному та всеукраїнському рівні продемонструвати, на що він здатен, а значить і шанс реалізувати себе у найближчому майбутньому! І прикладів цього вже більше, ніж достатньо.

* * *

Організатори: ВМГО “Студентська республіка” за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
За сприяння: МSІ, Kaspersky, Empik, Nai Lu-Na, Захід ТМ.
Інформаційні партнери: gazeta.ua, tut.ua.
Нагороду за есе надає Микола Плав’юк, Голова ОУН і Голова Правління Фундації ім. О.Ольжича.