Site icon Студреспубліка

У Чернігові з’явилася Мафія?!


Така інформація швидко облетіла місто і змусила хвилюватись багатьох жителів. Проте запевняємо: всі можуть бути спокійними – мова йде про психологічно-рольову гру з детективним сюжетом — «Мафія». Дану гру презентують всім бажаючим пограти Чернігівські обласнї організації «Студентська республіка» та НДЛМ регулярно щочетверга о 19-00 в пабі «Varenik’s» ( Чернігів, пр. Миру, 54).

Гру «Мафія» придумав у 1986 році студент МДУ Дмитро Давидов, згодом вона стає популярною у всьому світі. Гра захопила багатьох жителів міста, молодь частенько грає в «Мафію» на зустрічах, вечірках. Тому «Студентська республіка» та НДЛМ запропоновали організовано збиратися щотижня, аби запропонувати молоді альтернативний вид відпочинку, яки є не просто цікавим, але і корисним, адже гра допомагає розумінню невербальних жестів, що не аби як важливо у реальному житті.

Гра по своїй суті унікальна. Вона базується, перш за все, на спілкуванні, на обговореннях між учасниками. Мета гри — вижити своєю командою. 

Мафія набуває все більшої популярності, адже вона одночасно і корисна і цікава:

Так, навички розуміння невербальних жестів допоможуть у реальному житті. Змога виявляти обман, вміння логічно мислити, стримувати в собі свої почуття, знервованість, добрі ораторські навички, навички переконувати стануть незамінною допомогою у роботі, бізнесі, навчанні, просто житті.

Цікавість гри «Мафія» полягає у виживанні, у знаходженні мафіозі та у непомітному видаленні чесних жителів. Проте попереджаю: розповідати про цю гру означає не сказати нічого. Побачити власними очима символічні перепалки мафії з мирними жителями, і навіть взяти участь у грі усі бажаючі можуть у пабі «Varenik’s» (Чернігів, пр. Миру, 54) щочетверга о 19-00. Гра організовується Чернігівськими обласними організаціями «Студентська республіка» та НДЛМ.

Коротко правила гра такі:

1.                  «Мафія» починається з того, що ведучий роздає учасникам карти — вони допомагають виявити свою роль у грі. Частина стає «мафією», інші ж «чесними жителями».  Завдання «мафії» — вбити «чесних жителів» та насамперед «комісара».

2.                  Ігровий процес розділений на дві фази — «день» і «ніч». Коли ведучий оголошує в місті фазу ночі, гравці закривають очі — «сплять».

3.                  У першу ніч ведучий дозволяє гравцям з чорними картами — «мафії» — розплющити очі і запам’ятати своїх соратників-мафіозі — «познайомитися». Після чого мафія «засинає», а ведучий вимагає прокинутися «комісара». Його завдання – виявити, хто з гравців є мафією. По оголошенню фази дня пробуджуються всі жителі.

4.                  Вдень гравці обговорюють, хто з них може бути «нечесний» — причетний до мафії. В кінці обговорення ведучим оголошується відкрите голосування на відправлення до в’язниці. Найпідозріліший житель, що набрав більше число голосів, — виходить з гри, а ведучий розкриває його карту і оголошує ігровий статус.

5.                  Потім настає фаза «ночі». Вночі пробуджується мафія, беззвучно (жестами) «радиться» і вбиває одного з тих, що залишилися в живих городянина, показуючи ведучому кого саме. Мафія засинає. Пробуджується комісар і вказує на одного з жителів, якого бажає «перевірити». Ведучий все також беззвучно, «на пальцях», показує комісарові статус того, що перевіряється.

6.                  Вдень ведучий оголошує, хто був убитий вночі. Цей гравець виходить з гри, його карта («статус») показується всім жителям.. Гра триває до повної перемоги однієї з команд.

1.                  Математичного: гравцям щодня необхідно запам’ятовувати, хто за кого голосував і ким виявлявся той, за кого голосували. У важливі моменти легко визначити, що голосуючий частіше за інших, швидше за все — мафія.  Вирахувати хто ж є мафією та комісаром.

2.                  Психологічного: гравці повинні володіти неабиякими акторськими даними, щоб переконувати в своїй чесності, а також сильним даром захоплення за собою інших при голосуванні за підозрюваних в причетності до мафії.

 

Детальніше віднайдете ТУТ.