Site icon Студреспубліка

Зустріч досвіду та прогресу

3 жовтня 2013р. відбулася зустріч міського голови Чернігова Олександра Соколова з активістами Чернігівської Студреспубліки, яка пройшла у приміщенні Чернігівської міської ради.

Під час зустрічі один із лідерів Студреспубліки Олександр Щерба запропонував Олександру Соколову підтримувати молодіжні проекти, що сприяли б розвитку міста, були змістовними, а не тільки спрямованими на дозвілля. На його думку, в Чернігові є потреба створити молодіжний центр. Також він виступив із пропозицією залучити студентів інформаційних спеціальностей до створення, приміром, порталу комунальних проблем. Такий вже діє у Вінниці і є інстурментом своєрідного зворотного зв’язку між місцевою владою та громадою.

Студентський мер Роман Васько виступив із презентацією стратегії розвитку Чернігова як європейського міста.

Молодіжні пропозиції стосувалися не тільки підтримки молоді, дозвілля, а й порушували питання економічного розвитку обласного центру Чернігівщини, вирішення транспортних проблем.

Зокрема,  Студентським мером і магістратом було запропоновано ряд ініціатив для розвитку м.Чернігова, а саме:

1. формування мережі творчих установ;
2. проектування яскравого публічного простору міста;
3. спін-офф (побічний продукт) освітніх установ;
4.
розробка транспортної стратегії;
5.
розвиток економічних кластерів;
6. створення центру підтримки бізнесу;
7. спрощення процедури отримання та надання послуг у різних сферах;
8. розробка Стратегії розвитку м. Чернігова до 2030 року.

Міський голова зауважив, що з інтересом ознайомився з молодіжними ініціативами. За його словами, молоді люди посилаються на європейський досвід, що особливо важливо у рамках євроінтеграційних процесів в Україні. Олександр Соколов підкреслив, що міська влада Чернігова і надалі підтримуватиме громадські молодіжні організації через традиційний конкурс міні-грантів. "Суму коштів, вважаю, збільшимо на наступний рік, але конкурсну систему змінювати не будемо", — сказав керівник Чернігова.

Також мер міста пообіцяв студентам продовжити вже існуючу практику стажувань в управліннях і відділах Чернігівської міської ради.