Site icon Студреспубліка

Не можна розслаблятися — мафія полює завжди

Вже всі українці перебувають у циклі новорічно-різдвяних святкувань. Але нам би хотілося, щоби в ці холодні дні, ми пригадали теплі та цікаві миті, які з нами відбулися на фіналі Студреспубліки-2014. Одним із очікуваних і найбільш популярних суб-фестивалів там є «Мафія». Нагадаємо, що саме Студреспубліка стала свого часу найбільш активним провайдером «Мафії» у вітчизняному молодіжному середовищі.

«Мафія» — командна психологічна-рольова гра з детективним сюжетом, яка моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості. Гра придумана навесні 1986р. студентом факультету психології Московського державного університету Дмитром Давидовим і входить до 50 найбільш популярних ігор світу. Свого часу Студреспубліка стала найбільш активним провайдером «Мафії» у вітчизняному молодіжному середовищі, почала проводити перші всеукраїнські турніри. І, звичайно, де ж іще, як не на фіналі Студреспубліки може зустрітися за одним столом молодь із усіх куточків України.

Цьогорічна «Мафія» зібрала більше 50 учасників із 14 регіонів України. Всі вони мали різний рівень гри, досвід і підготовку та це не завадило, щоб гра була високої якості, де відбулася запекла боротьба за столом.

Десятка кращих за результатами відбіркових ігор і півфіналів зібралася і вирішила долю цьогорічного кубку. 5 ігор, кожна тривалістю близько години, шквал емоцій і буря пристрастей — ось, що могли спостерігати десятки глядачів, що прийшли підтримати своїх друзів або ж просто насолодитись грою.

В запеклій боротьбі та з перевагою всього лише в 1 бал від найближчого переслідувача перемогу здобув Віктор Ятлук із м. Чернівці, який продемонстрував не лише високий рівень гри, а й відмінну фізичну та психологічну стійкість протягом всього турніру. 2-е і 3-е місця поділили, відповідно, незмінні королі «Студентської мафії» Вінничини Віталій Паламарчук та Антон Косарєв. Із чим ми їх і вітаємо!

Всі учасники отримали свої нагороди, а переможець турніру відправиться на відкритий чемпіонат світу з «Мафії» Mafia World Championship-2015, що відбудеться в лютому 2015р.