Site icon Студреспубліка

Країна мрії Запоріжжя — багато цукерок, гарних дівчат та можливостей діяти!..

Ми повинні мріяти перед тим, як наші мрії збудуться. Якщо ми можемо уявити країну своєї мрії, значить ми можемо її створити. В цьому переконалась молода команда міста Запоріжжя під час проведення соціологічного опитування серед молоді свого міста [+ відео].

Загальна кількість респондентів: 200 осіб.

Країну власної мрії молодь Запоріжжя бачить у рівності добробуту в кожного з громадян (56%), спільній справі громадян (48%), із сильним лідером (46%).

На питання, яким чином респондент створює країну своєї мрії, найбільш популярними кроками виявились – через власну професійну діяльність (29%), громадською та політичною активністю (20%). Частина респондентів вказала, що країна їх мрії вже існує, та вони планують іммігрувати до неї (23%).

Ми проаналізували відповіді на поставлене нами відкрите питання "Як Ви уявляєте країну своєї мрії?" за допомогою контент-аналізу (аналіз змісту за основними категоріями).

Результатом якого було розподілення думок людей за трьома напрямками:

1. Фінансово орієнтовані

Респонденти часто говорили, про прагнення до "фінансової незалежності" (23%), наявності в країні "доступного житла" (14%), "стабільності" (45%). Мрії про "процвітання" нашої держави, збільшення конкурентного потенціалу на міжнародному ринку.

2. Соціально орієнтовані

В даному ракурсі, респонди говорили про бажання "рівності можливостей" (41%) в країні своєї мрії. Прагнуть рівності молоді люди не тільки на "ринку праці" (53%), але й у повсякденному житті: "доступність освіти", "відсутність корумпованості" (11%) тощо. Також молодь виявила зацікавленність до проблем соціально-незахищених груп населення, висловивши побажання покращити їх становище в країні своєї мрії за допомогою впровадження комплексних програм с соціальної роботи, по прикладу західних країн.

3. Особисто орієнтовані

Значна частина відповідей респондентів стосувалась бажання бути успішним у країні мрії, яке висловлювалося через категорії "престижна робота" (38%), "високий соціальний статус" (27%), "можливості" (44%). Отже, першочерговою потребою молоді у країні мрії виявилось бажання досягти власного успіху. На другому місці звісно — піклування за оточуючих, тобто за близьких і друзів ("здорова країна" — 32%, "висока тривалість життя" — 12%), також частина респондентів застосовувала категорію "щастя" аби охарактеризувати, в якій країні вони мріїть жити.

Таким чином, молодь мріє жити в щасливій країні з належним міжнародним авторитетом. Для нас, країна нашої мрії — це багато цукерок, любові, зелених ялинок, спортивних майданчиків, красивих дівчат, країна можливостей та шляхів діяти!