Site icon Студреспубліка

Чернігівські родини і пари навчались жити щасливо

19 березня 2011 року відбувся тренінг «За збереження родини» для молодих родин і пар, які зустрічаються тривалий час. Організатори ЧОО ВМГО "Студентська республіка".

Метою заходу було сприяння збереженню молодих родин та пар які зустрічаються тривалий  час, через організацію і проведення тренінгу з питань взаємовідносин у молодій сім’ї.

За середньою статистикою в Україні розлучається 58% пар. Іншими словами, більше половини одружених пар залишаються нещасними, біля «розбитого кухля кохання».

Поряд з такою «страшною» статистикою ми спостерігаємо малу кількість або, навіть, відсутність дій для вирішення цієї проблеми. Тренінг «За збереження родини» є одним з винятків, коли тематикою є не проектна діяльність громадських організацій, не написання грантів, а першоджерело і найбільша цінність для більшості населення України — сім’я. Сім’я щаслива, здорова і повноцінна.

Тренером був Адріан Буковинський ― президент Всеукраїнського благодійного фонду "Сім`я", відповідальний за приготування молоді і наречених до подружнього життя при Головному управлінні у справах сім`ї, молоді Київської міської державної адміністрації.

В ході тренінгу учасники вчились відрізняти закоханість від любові, розрізняти мови кохання як свої, так і свого партнера, дізнавались про засади сімейного діалогу і т.д.

Наприклад мов любові є п’ять, за їх допомогою люди проявляють свою любов і сприймають її до себе оцими мовами:

  1. Слова схвалення ― людина проявляє свою любов за допомогою компліментів, схвалень старань і вчинків свого партнера.
  2. Якісний час ― людина проявляє свою любов при проведенні разом часу не просто перед телевізором, а спілкуючись.
  3. Отримання подарунків ― через отримання і дарування подарунків
  4. Акти служіння ― через піклування, допомогу.
  5. Фізичний дотик ― через дотик, обійми, тримання за руки і т.д.

І якщо, наприклад, для дружини проявом любові є якісний час с чоловіком, а він постійно працює, часу не вистачає, і намагається проявляти своє кохання даруючи подарунки, то дружина не відчуватиме тієї прихильності.

Для покращення взаємовідносин важливіше буде відмовитись навіть від дорогих подарунків на користь сумісного проводження якісного часу.

Проблемним є і спосіб спілкування, так сімейний діалог ― це розмови в правді і любові, яка веде до зустрічі осіб, у ній:

Після тренінгу учасники, сповнені любові до своїх половинок, повернулися додому. Будемо сподіватись, що учасники вже не попадуть до «сумної» статистики.

Організатори дякують за підтримку в реалізації проекту: ВАТ "Базис", Мегацентр,  Грандфлора, Сhernigiv-quest.com, відділ у справах сім’ї та молоді Чернігівської Міської ради.